GLORIA PROMO

Phonart – Cyber večera u hotelu Monte Mulini

Hotel Monte Mulini i njegov restoran „Mediterraneo“ ugostit će u subotu, 21. travnja, jedinstveni kulinarsko-umjetnički multimedijalni spektakl pod nazivom Phonart – Cyber večera . Senzualno sveobuhvatna večera u devet sljedova pod ravnanjem slavnog chefa Tomislava Gretića, bit će popraćena i upotpunjena izvedbama uživo jedinstvenih glazbenika i performans umjetnika poput Jelene Krstić, rovinjske skupine Batana, eksperimentalne ekstremne violinistice Mije Zabelke, performans umjetnice Lydije Lunch i Svetlane Maras, romskoga gitarističkog dua Harryja Stojka i Klaudije Jelinek te mnogih drugih.

– Ime Cyber Dinner odabrano je jer skreće pozornost na jedinstveni spoj suvremene intermedijalne umjetnosti koja se koristi elektronikom i tehnologijom kao medijem izražavanja i takoreći tradicionalnih instrumenata koji se spajaju u jedno u kontekstu kulinarstva. Hrana, čitanja i performansi nisu zasebni elementi, već se sjedinjuju u potpuni iskustveni doživljaj za publiku budeći sva osjetila – ističu začetnice i organizatorice projekta PHONART, Zahra Mani i Karin Schorm.

Večer će započeti u subotu u 17 sati prijemom kod bazena hotela Monte Mulini uz plutajuću zvučnu instalaciju umjetnice Zahre Mani i nastup grupe Batana koji će izvesti ritmičko višeglasno pjevanje onomatopejskim slogovima zvano Bitinada. Na večeri od devet sljedova koja će biti poslužena u restoranu „Mediterraneo“ uz pratnju intermedijalnih glazbenih i literarnih nastupa međunarodnih umjetnika, naći će se zanimljiva jela s lososom, brancinom, šparogama, kozicama, janjećim kotletima i sl. sljubljena s vrhunskim hrvatskim vinima i pjenušcima.

PHONART je novi oblik umjetničkog djelovanja koji koristi umjetnost kao paneuropski jezik koji ujedinjuje i definira ljude i punu širinu europske kulture. Platforma je za umjetnike iz Austrije, Hrvatske, Srbije i Češke Republike kojom se brišu granice, a usmjerena je na tradicionalne, marginalizirane i ugrožene jezike i kreativne tradicije, s ciljem stvaranja široke platforme za suvremene umjetnike povezivanjem drevnih i modernih kreativnih načina izražavanja u živu i raznovrsnu konzervatorsku seriju u svakoj od četiriju država.

Phoneart Cyber večera završni je događaj dvogodišnjega europskog projekta suradnje Phonart – Izgubljeni jezici Europe sufinanciranog u sklopu programa EU Kultura 2007. – 2013.

Svi zainteresirani mogu svoje mjesto rezervirati putem telefona +385 52 800 250 ili putem mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Linker
03. svibanj 2024 10:28