ANTONIJA ŠOLA

Pjesma je najsnažnija molitva

Kako je započela tvoja glumačka karijera?

Jerko Bakula

-Započela je sasvim slučajno, poslušala sam savjet jednog producenta i pojavila se na izboru za ulogu u seriji ”Zabranjena ljubav”, prošla i ostala 4 godine.

Koji je tvoj životni moto?

Mihael Majnarić

-Prihvati sebe onakav kakav jesi i daj samo najbolje od sebe !

Sviđa li ti se pjesma koju ćeš pjevati na Splitskom festivalu i vežu li te kakvi emocije za Dalmaciju?

Anja Prajninger

-Ideja za pjesmu ”mrva jubavi” mi je pala na pamet jedan dan kada sam razmišljala sam koliko nam u stvari prave, iskrene i bezuvjetne ljubavi fali u životu, kako neka stihija života i vrtlog obveza i stresa upravljaju našim emocijama, i gdje se u tome svemu izgubila ljubav. Inače, surađivala sam već kao autor sa izvođačima iz Dalmacije, Vinkom Coce, Klapom Intrada i Klapom Lanterna, Marinom Tomašević. Za Dalmaciju me vežu posebni osjećaji, ali i mir.

Tina Fijan, lik koji si četiri godine glumila u sapunici „Zabranjena ljubav“, ambiciozna je mlada žena u neprestanoj borbi za slavu, često mijenja muškarce a ipak je nesretna u ljubavi. Kolika je sličnost između vas dvije?

Tamara Pesah

-Gotovo nikakva. Tina je nepromišljena i tipičan je predstavnik određenog sloja današnje mladeži koja je zaboravila na važnost vjere, škole, obitelji i doma, naprotiv, današnja generacija, ili barem jedan njezin dio ima odmak od pravilnog razmišljanja i stanja svijesti u kojemu vladaju slava, kvarno blještavilo, neiskrenost, a u dubini duše tuga, takva je i Tina u seriji, ali kako si i sama primijetila, nesretna je u ljubavi. Ja se u privatnom životu trudim biti upravo suprotna tome, iako zadržavajući onu vrckavu neposrednost. Ne volim glumu u privatnom životu, mislim da je to gubitak energije i vremena, jer ne možeš se cijeli život pretvarati.

Gdje nalaziš inspiraciju za pisanje pjesama?

Natalija Terihan

-Na neki način inspiracija pronađe mene, to se jednostavno dogodi, tada se povučem u osamu i dopustim da stihovi iziđu iz mene, zahvalna sam na tom daru koji imam.

Imaš li dečka i planiraš li se uskoro udati?

Jana Dragan

-U ozbiljnoj vezi sam već 3 godine, a kao i svaka normalna cura, da naravno, namjeravam se udati, skoro ili uskoro, ne znam, samo nebo zna, i on i ja.

Draga Antonija, čime njeguješ lice da ti je tako lijepo, koje kreme koristiš i koji ti je najdraži parfem?

Ivana Zeljić

-Moram zahvaliti roditeljima na ovakvom tenu i koži lica koji su u vrlo dobrom stanju, tako da sam zahvalna što ne moram nanositi tešku šminku ili puno pudera osim na snimanjima . Nanosim samo najosnovniju zaštitu i njegu na lice.

Mlada si a radiš puno stvari u životu. Jesi li zaradila dovoljno novca za lagodan život?

Ivan Jurković

Hvala ti na komplimentu, radim puno stvari u životu jer su sve te stvari usko povezane i jedna proizlazi iz druge. Sve što radim je iz čiste ljubavi i entuzijazma, ako se nešto i zaradi dobro je, ako ne…biti će drugi puta…ne opterećujem se time.

Glumiš, pjevaš, pišeš kako izgleda jedan tvoj dan?

Kristijan Vulić

-Trenutno ne glumim, odmaram se od toga nakon 4 godine i baš mi odgovara, prebacila sam se samo na glazbu gdje mogu više izraziti sebe, naime kada glumim poigravam se sa neistraženim dijelovima svoje osobnosti , dok pišem onda sam to prava ja, a pjesmom to pokušavam reći i prenijeti neku poruku koja je došla do mene.

S kim od poznatih družiš u privatnom životu?

Maja Andrić

Družim se sa dobrim, dragim, iskrenim i poštenim ljudima, a to je najvažnije. Mislim da je to jesu li poznati ili ne sekundarno, ili uopće nebitno.

Kako si doživjela kraj snimanja Zabranjene ljubavi?

Lana Matijević

-Žao mi je radi prestanka druženja s dragim kolegama od kojih su mi neki postali i pravi prijatelji, ali sam odahnula od napornog tempa snimanja.

Uzimaš li satove pjevanja?

Klara Jerković

-Da, odlično surađujem sa prof. Denis Vasilj, satovi pjevanja su sastavni dio moga posla.

Što ti znači vjera u životu?

Ana Antić

-Vjera je ono što me pokreće i daje snagu za dalje ali i inspiraciju, a u puno situacija i zvijezda vodilja za mnoge nedoumice.

Odlična ste glumica i pjevačica, ali za mene ste možda najbolji tekstopisac. Činimi se da je vaša pjesma koju ste izveli na ovogodišnjem HRF upućena našem Toši?

Frocina Packovska

-Hvala na komplimentu, publika je sama prepoznala kome je pjesma posvećena, a vidim i ti. Hvala Ti za to, radi ovakve publike se isplati pisati stihove koji sadrže poruku.

Kako si preboljela Tošinu smrt i kako ti je sada , kad njega nema i kad čuješ njegove pjesme koje si mu ti napisala kao „Srce nije kamen“

Martina Vujčić

Vjera nas uči kako preboljeti ovakve i njemu slične trenutke, iako ohrabreni tom spoznajom, u stvarnom svijetu često nismo dovoljno jaki, pa ipak, kada utjehe nema niotkuda, dovoljno se samo malo povući daleko od svih i u tišini i samoći prisjetiti se uspomena i svega onoga što te vezivalo za osobu koje više nema sa nama. Molitva liječi mnoge rane, tako su mene odgajali moji roditelji, ja sam izgubila i oca, ali i dalje vjerujem da je on uz mene i da je moj zagovornik na Nebu….a pjesma, pjesma je vrlo jak medij, najsnažnija molitva.

Linker
02. svibanj 2024 15:10