I RIJEČI LIJEČE

Pjevačice podržale borbu protiv bolesti

Veliki koncert ”Silvijin zlatnik” okupio je jučer na pozornici koncertne dvorane Vatroslav Lisinski najveće dame hrvatske estrade – Ninu Badrić , Vannu , Ivanu i Mariju Husar , Maju Vučić , Zoricu Kondžu , Gabi Novak , Natali Dizdar i Ivanu Kindl – koje su se tako na najljepši način pridružile humanitarnoj akciji ”I riječi liječe”.

– Ne samo da riječi liječe, liječe i stihovi – kazala je nakon koncerta Vida Borš , mlada Zagrepčanka koja se bori protiv zloćudne bolesti te je ujedno i zaštito lice kampanje ”I riječi liječe” koju su zajednički pokrenule Udruga Sve za nju i Zagrebačka banka.

Cilj im je prikupiti novac za početak rada Centra za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka dojke, njihovim obiteljima i prijateljima. Naime, depresivnim ženama se bolest češće vraća, pa je svaka podrška itekako važna.

A da je prava riječ, razumijevanje, podrška u vrijeme straha ili dobra informacija od velike važnosti slaže se i Ivan Đikić , hrvatski znanstvenik koji se posvetio otkrivanju lijeka protiv raka.

Kad je kretao u Zagreb, svom devetogodišnjem sinu Lovri je rekao da odlazi na koncert koji ima moto ”I riječi liječe”, te ga upitao što on misli kako riječi liječe, na što mu je Lovro odgovorio:

– Tata, ti meni uvijek govoriš da prije svakog eksperimenta u laboratoriju moraš puno pričati sa ljudima, i kada napravite dobre planove, onda se to može pretvoriti u dobra djela.

A dobro djelo može učiniti svatko tek pozivom na broj 060 9008, čime se izravno doprinosi cilju akcije.

Maja Jurović

Linker
19. travanj 2024 13:14