MICHAEL JACKSON

Planirao postati dizajner

Michael Jackson planirao je pokrenuti vlastitu dizajnersku liniju. Naime, 50-godišnja pop ikona, neposredno prije smrti od srčanog udara, bio je u procesu dizajniranja nove kolekcije, zajedno s francuskim modnim guruom, dizajnerom Christianom Audigierom. Njegov dugogodišnji prijatelj referirao se na pjevačeve pripreme prije koncertnih nastupa planiranih u Londonu.

-Tijekom uvježbavanja, radio sam s njim na novoj liniji odjeće, što je bio Michaelov san. Prije mjesec i pol večerali smo u njegovoj kući i bio je u savršenoj kondiciji. Također je bio jako sretan i uzbuđen oko londonskih nastupa. Sve što se dogodilo nakon toga, bilo je jako tužno – kaže Audigier, koji trenutno živi u Americi a jučer je u Londonu predstavio i svoju novu liniju pića: šampanjca i vina. Dizajner poznat po svojim Von Dutch i Hardy kolekcijama, otkrio je da je Jackson namjeravao dizajnirati odjeću u skladu sa svojim stilom odijevanja.

-Njegova linija bila je bazirana na različitim vrstama proizvoda te modnih dodataka. Ono što smo radili zajedno i zbog čega je trebao moje modne savjete bile su majice i kape. One bi izgledale vrlo otmjeno ali bi opet bile kombinacija njegovog osobnog stila u privatno vrijeme i njegovog scenskog alter-ega: Kralja popa.

Gordana Kolanović

Linker
06. svibanj 2024 10:11