KOBNA NESREĆA

Podignuta optužnica protiv Stojana Matavulja

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv Stojana Matavulja zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala glumica Dolores Lambaša.

Optužnicom se 53-godišnjaka tereti da je oko 6,30 sati 23. listopada 2013. na autocesti Bregana – Lipovac upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba te da zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg apsolutnog alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo.

Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala 32-godišnja putnica na prednjem sjedalu zadobivši pritom višestruke teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu – stoji u priopćenju.

Matavulj i pokojna glumica vraćali su iz Beograda, stali u Iloku gdje su se družili s prijateljima u Iločkim podrumima i kada su krenuli prema Zagrebu dogodila se kobna nesreća u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život.

Stojanu Matavulju prijeti kazna od tri do 12 godina zatvora.

Linker
25. travanj 2024 03:16