SAMO NA GLORIA.COM.HR

Pogledajte kako se Sylvia Kristel snašla u hrvatskom filmu

Sylvia Kristel , nizozemska glumica proslavljena glavnom ulogom u erotskom filmu “Emmanuelle”, pokazat će svoj debi u hrvatskome filmu u petak, 23. srpnja, u pulskoj Areni. Naime, 57-godišnja glumica ima epizodnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića “2 sunčana dana”, koji se nalazi u natjecateljskom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala.

– Upoznali smo se na filmskom festivalu u Vlissingenu, gdje sam bila članica žirija. Završne večeri Ogi mi je prišao i upitao radim li još kao glumica i ponudio mi ulogu francuske turistice Angele. Pročitala sam scenarij i prihvatila ponudu. A scenarij je u međuvremenu doživio mnoge izmjene te od teške psihološke drame postao tragikomedija – u intervjuu za Gloriju opisala je slavna glumica kako je došlo do njezinog angažmana u hrvatskoj kinematografiji.

Svoj novi film “2 sunčana dana”, čiju produkciju potpisuje producentska kuća Maxima film, redatelj Sviličić (“Oprosti za kung fu”, “Armin”) snimao je u zaleđu Starigrada, na obroncima Velebita te na otoku Pagu, a kako su mu četiri od pet glavnih likova stranci, tako je i angažirao glumce izvan Hrvatske, poput Talijanke Maye Sanse i Amerikanca Bristola Pomeroya, dok domaće snage predstavlja Leon Lučev.

Pogledajte isječak iz filma “2 sunčana dana”:

U filmu o Peteru i Martini, paru inozemnih turista koji dolaze na odmor na hrvatsku obalu, Sylvia Kristel glumi Francuskinju Angelu, koja se zajedno sa suprugom Didierom sprijateljuje s mlađim bračnim parom te im predlože zajednički izlet u prirodu. Idilično zamišljena avantura, ipak ponudi neočekivani sukob.

– Kao 16-godišnjakinja sam s prijateljem u dva tjedna autom proputovala pola Europe, od Njemačke i Austrije do Bugarske, Turske i Grčke, a na proputovanju smo zastali u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. Bilo je prekratko da bi mi se urezalo u pamćenje, ali zapamtila sam fascinantne krajolike. Inače, to putovanje neću zaboraviti jer me vozio prijatelj farmaceut, koji mi je uoči polaska morao obećati da me neće pokušati ni poljubiti. Zbog toga je cijelo vrijeme bio nervozan i ljutit, ali mu nisam popustila – kazala je Sylvia Kristel o svojim turističkim posjetima Hrvatskoj.

Sylvia Kristel: Ništa me ne može slomiti

Zahvaljujući ulozi Emanuelle, Sylvia Kristel ima brojne obožavatelje diljem svijeta, ali oni vjerojatno ni ne znaju da je glumica prošla dva braka, brojne ljubavne afere s kolegama, poput Warrena Beattyja i Gerarda Depardieua, izliječila se od ovisnosti o alkoholu i kokainu, obogatila se i bankrotirala te se izliječila od zloćudne bolesti.

No, turbulentni dani sada su iza nje, te mirno živi u Amsterdamu i najviše uživa u društvu 35-godišnjeg sina Arthura.

Josip Jurčić

Linker
30. travanj 2024 12:16