U ZEMLJI KRVI I MEDA

Pogledajte prve kadrove iz bosanskog filma Angeline Jolie

Angelina Jolie predstavila je publici prve kadrove iz svojega debitantskog filma “U zemlji krvi i meda”. Naime, u petak se u američkim kinima počeo prikazivati foršpan za njezin “bosanski” film, koji je snimala prije godinu dana u Sarajevu i Budimpešti sa, za holivudske prilike, skromnim budžetom od 10 milijuna dolara.

“Ljubav može promijeniti što želite”, poručila je redateljica u svojoj dvominutnoj najavi filma, koji bi u američka kina trebao doći krajem prosinca. No, već sada priča o ljubavi Muslimanke i srpskog vojnika u praskozorje rata u Bosni i Hercegovini podigla je veliku prašinu te nema sumnje da će se o filmu još dosta pričati.

– – Bila sam prestravljena. Htjeli su da sjedim u publici. Rekli su da redatelji sjede u pozadini. Otišla sam kući i isključila mobitel. Pročitala sam komentare s kartica – većina ih je bila dobra, ali neki nisu. Jedni su uspoređivali film sa ‘Schindlerovom listom’, drugi s ‘Engleskim pacijentom’ – kazala je Angelina Jolie za Vanity Fair , opisujući reakcije publike na testnoj projekciji.

U glavnim ulogama u filmu su Zana Marjanović , Nikola Đuričko i Goran Kostić, a u manjim ulogama pojavljuju se Rade Šerbedžija i Branko Đurić .

Zanimljivo je da je “U zemlji krvi i meda” snimljen i u engleskoj i u lokalnoj verziji, no foršpan u američkim kinima prikazuje glumce kako pričaju engleski.

Pogledajte foršpan za film “U zemlji krvi i meda”:

­

Linker
04. svibanj 2024 21:29