BRIGA ZA KĆER

Pogledajte zašto je Katie Holmes ostavila Toma Cruisea

Katie Holmes predala je u četvrtak zahtjev za razvod od Toma Cruise za kojeg se udala 2006. godine. Potez je iznenadio mnoge i ostavio ih u dilemi oko razloga za takav čin jer je par djelovao skladno. Iako je kao razloge navela standardne “nepremostive razlike”, činjenica da je Katie zatražila i skrbništvo nad kćerkicom Suri (6) te da je u prvoj službenoj izjavi putem glasnogovorništva poručila kako joj je briga za nju prioritet govori o mogućim razlozima kraha jednog od najpoznatijih holivudskih brakova.

Prema pisanju portala TMZ, kojeg prenose i magazini People i Huffington Post, Tomova predanost scijentologiji prestrašila je Katie koja je Suri poželjela maknuti od očeva utjecaja. Suri, naime, ulazi u godine u kojima bi trebala biti više uključena u djelovanje Scijentološke Crkve, a Katie ne želi da se djetetova religijska uvjerenja prisilno razvijaju.

Tom Cruise mnogo je puta govorio o svojoj snažnoj povezanosti s tim skupom vjerovanja i religijskih praksi utemeljenih na radovima američkog pisca znanstvene fantastike Lafayettea Ronalda “Rona” Hubbarda. Često pritom govoreći i izgledajući poput fanatika, Cruise je iznio i niz etički diskutabilnih teza, pokazavši u najmanju ruku da scijentologiju shvaća “vrlo, vrlo ozbiljno”.

Komercijalno uspješna i utjecajna, sekta je ujedno i kontroverzna zbog svojih stavova, koje zastupaju i neke poznate holivudske ličnosti – osim Toma Cruisea ističu se John Travolta, Kirstie Alley i Lisa Marie Presley.

Stručnjaci pretpostavljaju da će razvod naštetiti Tomovom ugledu i njegovoj holivudskoj figuri akcijskog junaka, dok bi Holmes mogla profitirati, ne samo materijalno. Već se spekulira i o tome je li slavni bivši par potpisao predbračni ugovor, a vjeruje se kako bi Katie mogla uprihoditi višemilijunski iznos za svaku godinu koju je provela u braku sa zvijezdom “Nemoguće misije”.

Linker
19. travanj 2024 17:46