NESLUĆENI PROMAŠAJ

Pogrešna haljina vojvotkinje Catherine uzrujala domaćine

Vojvotkinja Catherine pažljivo je birala odjeću za turneju po Aziji povodom kraljičinog Dijamantnog jubileja, a fotografije nje i princa Williama obilazile su svijet koji im se divio na besprijekornom osjećaju za modu.

Međutim, vojvotkinji se potkrao neslućeni promašaj kada je za večeru na Salomonskim Otocima odjenula tradicionalnu haljinu Cookovog Otočja, zamalo uvrijedivši pola milijuna ljudi tim činom. Naime, za sve je kriva Kethie Sunders, službenica hotela koja je u spavaću sobu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea donijela dodatne poklone, koji nisu bili planirani protokolom, a među kojima se nalazila i haljina za koju je Kate mislila da su joj domaćini namijenili za večernje dužnosti.

– Nevjerojatno smo frustrirani što se ova situacija dogodila i jasno nam je da je Kethie u potpunosti kriva za nju. Bilo je posve neprikladno od nje ulaziti u spavaću sobu vojvode i vojvotkinje i ostaviti tamo mnoštvo stvari koje su izazvale zabunu – za Independent je izjavio glasnogovornik Vlade Salomonskih Otoka. S druge strane, glasnogovornik kraljevskog para bio je nešto blaži u svojoj izjavi, smatrajući da se pogreška mogla potkrasti svakome.

– Tek kasnije na večeri saznalo se da odjeća nije sa Salomonskih Otoka, ali svima je bilo jasno kako su vojvoda i vojvotkinja namjeravali nositi njihovu tradicionalnu odjeću i to se cijenilo. Zahvaljujući objašnjenju, nitko se nije uvrijedio iako je bilo uzrujanih. – objavio je časopis Marie Claire objašnjenje glasnogovornika kraljevskog para.

Linker
19. travanj 2024 18:52