Instagram/chialamarvici
ZANMLJIVA TEHNIKA

POMOĆU STAKLA Do nove metode bojanja kose frizerka došla u snu

Internet je osvojila nova tehnika bojanja kose u kojoj umjesto folije ili jednostavnog nanošenja boje kistom, glavnu ulogu ima – komad stakla.

Njujorška koloristica Chiala Marvici do te ideje je došla zahvaljujući snu u kojem je sanjala više slojeva boje na jednoj površini, a kad se probudila odmah je pomilsila kako bi to prekrasno izgledalo na kosi i odlučila isprobati. Cilj njene nove tehnike je da kosa bude toliko sjajna da izgleda kao da svjetluca.

Nova tehnika funkcionira tako da se različite nijanse boje za kosu nanesu na komad prozirnog pleksiglasa, a mogu se nanositi na različite načine – npr. dijagonalne crte ili mrlje.

https://instagram.com/p/7LPxZMEvUA/?taken-by=chialamarvici

Nakon toga dio kose položi se preko te boje te se uz pomoć špatule utisne u kosu, a pritom se boje pomiješaju. Takav način aplikacije boje traje otprilike 20 minuta, a Chiala boju drži na kosi još nekih 30 minuta.

https://instagram.com/p/7gDz18kvYH/?taken-by=chialamarvici

Stručnjakinja za bojenje kose naglašava kako je njena tehnika odlična jer koloristima omogućuje brzo stvaranje različitih efekata na kosi. Njena metoda oduševila je frizere pa sada njujorška koloristica ima pune ruke posla objašnjavajući svim zainteresiranima metodu do koje je došla sanjajući.

https://instagram.com/p/7RjOAHEvQ7/?taken-by=chialamarvici

Linker
19. svibanj 2024 22:57