IGOR CVITANOVIĆ

Ponovno u Dinamovom dresu

Kada je prošloga desetljeća zabijao golove za zagrebački Dinamo te postao najboljim klupskim strijelcem u povijesti, Igor Cvitanović nije mogao ni pomisliti da će nekome morati dokazivati da je nekad igrao za najuspješniji hrvatski klub. No, zbog pravnih zavrzlama, posljednjih godina mora je raditi upravo to kako bi pokušao naplatiti dug od 790 tisuća eura, koliko mu je klub ostao dužan.

– Bilo je ružno i tužno. Ubijala me već sama pomisao da se povlačim po sudovima s klubom u kojem sam proveo skoro cijeli život, u kojem sam najbolji strijelac svih vremena. Bilo je prežalosno za mene i za klub. Nisam imao izlaza, tražio sam pravdu. Nikad nisam imao ništa protiv nikoga tko vodi klub, samo sam tražio ono što sam pošteno zaradio. To je iznosilo 790 tisuća eura. Nisam uspio, nikoga od današnjih ljudi koji vode klub ne krivim zbog toga – priznao je Igor Cvitanović u intervjuu za Sportske novosti.

Zbog različite pravne registracije nekadašnjeg i sadašnjeg Dinama, čudni putevi pravde osporavali su mu isplatu duga, a nemile scene su se dogodile kada je zbog povećanih sudskih troškova na ovrhu došla njegova imovina.

Ipak, izgleda da su nemile scene iza njega. Jučer je slavni nogometaš opet odjenuo Dinamov dres i to sa smiješkom na licu. Doduše, neće istrčati među prvih 11 ovoga vikenda, već će od sada svoje znanje pokušavati prenijeti na djecu kao trener u mlađim kategorijama. Novi posao u Dinamu ujedno bi trebao značiti i prestanak sudske trakavice, što je rezultat kojemu su se svi nadali.

– Novci uopće nisu bili poanta. U razgovoru s braćom Mamić potencirao sam isključivo rad u Dinamu. Pomirba? Mi smo sve ove godine bili u kontaktu, posebno sam razgovarao sa Zoranom, s kojim se i privatno družim, često igramo tenis. Osjećalo se da ćemo naći zajednički jezik. Koliko sam dobio? Nešto malo iz stečajne mase. Bilo je to 2003. godine. Sve ostalo nisam naplatio – kazao je Cvitanović i dodao da će sada najvjerojatnije odustati od tužbe.

Linker
04. svibanj 2024 12:05