LIAM NEESON

Posljednji oproštaj od voljene supruge

Tragično preminula glumica Natasha Richardson pokopana je jučer na groblju pokraj crkve Sv. Petra u američkom gradiću Millbrook. Ispratila ju je ožalošćena obitelj, na čelu sa suprugom Liamom Neesonom i majkom Vanessom Redgrave, te brojni prijatelji – Uma Thurman, Meryl Streep, Ralph Fiennes, Mia Farrow…

Sprovod je počeo u 14.30 po njujorškom vremenu, a nakon što je sve završilo, Neeson i punica Vanessa zagrljeni su odšetali do groba njezine majke Rachel Redgrave i tamo ostali sami u svojoj boli nekoliko minuta.

Iako je u potpunosti ispunjen tugom nakon smrti supruge Natashe Richardson, irski glumac Liam Neeson ne smije klonuti duhom. Osim što mora biti najjača potpora sinovima Michealu (13) i Danielu (12), koji još uvijek ne mogu povjerovati da je njihova majka preminula nakon naizgled bezazlenog pada na skijanju, morao je organizirati razne formalnosti uoči posljednjeg oproštaja od glumice zbog koje su se ugasila svjetla na Broadwayu.

U petak je njezino tijelo prebačeno iz bolnice u prostorije Američko-irskog povijesnog društva na Manhattanu, gdje su tijekom cijeloga dana dolazila rodbina i prijatelji kako bi izrazili saučešće utučenim članovima obitelji. Dan poslije je, pak, lijes s njezinim posmrtnim ostacima odvezen iz New Yorka u 90 kilometara udaljen gradić Millbrook, gdje su Neeson i Richardson zajedno živjeli. Prema želji obitelji, upravo je tamo u proslavljena glumica pokopana u nedjelju poslijepodne po njujorškom vremenu.

Odlazak u kanadsko zimovalište Mont Tremblant, 130 kilometara udaljeno od Montreala, trebao joj je pružiti neophodnih nekoliko dana odmora, ali dok je s instruktorom učila skijati, Natasha je nezgodno pala i udarila se u glavu. Isprva se činilo da neće biti nikakvih problema, jer se odmah ustala i počela šaliti s instruktorom. No, par sati nakon nezgode, iznenadno se srušila u hotelu, a nakon toga joj nisu mogli pomoći ni liječnici u Montrealu, ali ni oni u New Yorku, u koji je prebačena privatnim avionom. Preminula je u srijedu, 18. ožujka.

Natasha Richardson, koja je snimila više od 30 filmova (najpoznatiji su “Dogodila se na Manhattanu” i “Nell”), bila je članica cijenjene britanske glumačke dinastije: njena je majka oskarovka Vanessa Redgrave, otac je redatelj Tony Richardson, a sestra Joely Richardson, također glumica, najpoznatija po ulozi u serijalu “Reži me”. Liama Neesona, koji se proslavio ulogom u filmu “Schindlerova lista”, upoznala je 1984., vjenčali su se deset godina poslije, a sa sinovima su živjeli na ranču u blizini New Yorka. Glumica je, dok joj je muž bio na snimanju u Torontu, odlučila otići na skijanje kako bi se odmorila, jer je uskoro s majkom trebala početi nastupati na Broadwayu, u predstavi “Mala noćna muzika” Stephena Sondheima.

Linker
29. travanj 2024 07:52