VEČER OBJAVE DOBITNIKA

Pratite dodjelu Oscara na Gloria.hr

Napokon je došao i 2. ožujak i bliži se večer svečane dodjele Oscara, najprestižnije filmske nagrade o kojoj se govori i piše već mjesecima: predviđaju se dobitnici, ali i toalete koje bi mogle odjenuti nominirane glumice.

Ovu najvažniju filmsku, ali i modnu noć u godini pratite i na portalu Gloria.hr.

Podsjećamo na nominacije u najvažnijim kategorijama:

U kategoriji najbolje glavne muške uloge nominirani su Christian Bale za ulogu u filmu Američki varalice, Bruce Dern za Nebrasku, Leonardo DiCaprio za ulogu u Vuku s Wall Streeta, Chiwetel Ejiofor za ulogu u filmu 12 godina ropstva i Matthew McConaughey za Dobre dilere iz Dallasa.

Iako se nakon objave kandidata na najbolju mušku glavnu ulogu najviše izgleda davalo Leonardu DiCapriju kojemu je ovo već četvrta nominacija, sada su kladionice najviše naklonjene Matthewu McConaugheyu.

Već se gotovo sigurnim smatra i da će Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu dobiti Jared Leto, McConaugheyev kolega iz filma Dobri dileri iz Dallasa, u kojem je utjelovio transvestita. Ostali glumci nominirani u toj kategoriji su Bradley Cooper za ulogu u Američkim varalicama, Barkhad Abdi za ulogu u Kapetanu Phillipsu, Michael Fassbender za 12 godina ropstva i Jonah Hill za Vuka s Wall Streeta.

Za najbolju glavnu žensku ulogu nominirane su Amy Adams za Američke varalice, Cate Blanchett za Blue Jasmine, Sandra Bullock za Gravitaciju, Judi Dench za Philomena i Meryl Streep za ulogu u filmu Kolovoz u okrugu Osage.

Iako je ovo Amy Adams već peta nominacija za Oscara, predviđanja naginju tijesnoj utrci između Cate Blanchett i Sandre Bullock. Objema bi to bio drugi Oscar.

Za sporedne ženske uloge Oscari se ponovno smješe i Jennifer Lawrence za ulogu u Američkim varalicama i Juliji Roberts za Kolovoz u okrugu Osage. Nominirane su i Sally Hawkins za Blue Jasmine, Lupita Nyong’o za 12 godina ropstva i June Squibb za ulogu u Nebraski.

Na kladionicama najbolje stoje “stara” i “nova” ljubimica Amerike: Jennifer Lawrence i Lupita Nyong’0.

U kategoriji najboljeg redatelja nominirani su David O. Russell za film Američke varalice, Alfonso Cuaron za Gravitaciju, Alexander Payne za Nebrasku, Steve McQueen za 12 godina ropstva i Martin Scorsese za film Vuk s Wall Streeta.

Jesu li predviđanja bila točna, pratite večeras na našem portalu.

Svečanu dodjelu nagrada voditi će komičarka Ellen DeGeneres.

Linker
19. travanj 2024 15:42