MOLIM TE, ZAPIŠI

PREMIJERA Poslušajte novu pjesmu benda Silente

Premijerno poslušajte novu pjesmu „Molim te, zapiši“ mladog, ali sve popularnijeg benda.

Kako tražiti nekoga tko te voli da traži samo ono što mu pripada? Kako napuniti nečiju dušu glazbom, kad je duša praznija od džepova? Odgovore na ova pitanja nudi mladi pop-rock bend iz Dubrovnika – Silente – i to u pjesmi „Molim te, zapiši“ kojom najavljuju svoj debitantski album „Lovac na čudesa“.

Nakon pjesama „Terca na tišinu“ (sa gotovo 500.000 pregleda na Youtubeu) i „Još jednom“ Silente su u radijskom eteru predstavili novi singl, pjesmu „Molim te, zapiši“. Pjesma je naziv dobila prema, istoimenom romanu Jasmina Imamovića: „Molim te, zapiši“ a koje su bile prvotne namjere benda i kako bi bio zamišljen život ove pjesme doznat ćete od Sanina Karamehmedovića, koji je ujedno i autor teksta:

„U početnoj ideji Molim te, zapiši nije bila zamišljena kao singl. Ne samo to, u originalnoj ideji albuma ta pjesma nije bila uvrštena na album Lovac na čudesa. Bila je to je jedna od novijih pjesama i čuvali smo je za drugi album. Tek kada smo s Nikšom Bratošem preslušavali materijal odlučili smo uvrstiti i Molim te, zapiši na album. Kako čovjek radi na albumu, veže se za neke pjesme, one dobiju drugačiji smisao, ožive… tako je i ova pjesma neočekivano isplivala kao potencijalni singl iako smo ranije bili sigurni da ćemo tu privilegiranu poziciju ostaviti za neke druge pjesme. Nikad ne znaš s tim stvarima. Sve u svemu, ova je pjesma još jedan dio priče o Lovcu na čudesa. A priče su važne i valja ih zapisati. Stoga – Molim te, zapiši.“

http://youtu.be/BvoV_Bdf6Ao

Silente je bend koji postoji već nekoliko godina, ali od početka ove godine postao je prepoznatljivo glazbeno ime. Naime, tada su krenuli sa predstavljanjem prvih pjesmama s debitantskog albuma, skupili respektabilan broj fanova i postali sedmorka o kojoj se naveliko priča. Od tada su održali nekoliko koncerata, izdvojit ćemo nastup kao predgrupu Zdravku Ćoliću u Dubrovniku ili onaj na zatvaranju Park Orsula music festivala; snimili album „Lovac na čudesa“, koji će 28.10. pod okriljem Aquarius Records i IDM Musica pojaviti na policama trgovina diljem Hrvatske; a pripremaju u Zagrebu u četvrtak 21. studenog u malom pogonu Tvornice kulture predstaviti svoje debitantsko „čudo“…

Ako vjerujete u čuda, poslušajte novu pjesmu, ali i pogledajte i prethodne video spotove koje je specijalno za bend napravio redatelj Dejan Aćimović.

Linker
04. svibanj 2024 12:59