TUŽNA VIJEST

Preminula dvogodišnja kći Igora Budana

Hrvatski nogometaš Igor Budan (32) prolazi kroz najteže dane u životu. Njegova dvogodišnja kćer Amber preminula je noćas od posljedica meningitisa, pišu talijanski mediji.

Vijest je potvrdio Budanov klub Palermo, koji je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio:

– Predsjednik Maurizio Zamparini i cijela nogometna obitelj sada su uz Igora Budanu u povodu iznenadne smrti njegove kćeri Amber.

Vijest da je djevojčica u teškom zdravstvenom stanju Budana je zatekla na treningu u gradiću Varese odakle je pohitao u bolnicu u Rijeci. Malena Amber se cijelu noć borila s visokom temperaturom, a poslije dva u noći u KBC-u Rijeka na jedinici intenzivnog liječenja Odjela za pedijatriju na Kantridi..

Amber je mlađa kćer nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i njegove dvije godine mlađe supruge Đine, koji još imaju četiri godine staru djevojčicu Viktoriju. Igor i njegova supruga upoznali su se 2005. godine u Bergamu, za čiji je klub on tada igrao, dok je Đina studirala ekonomiju na sveučilištu u Padovi. Par se vjenčao 2007. godine, a prvo dijete, Viktoriju su dobili 2008. dok je mlađa Amber na svijet došla u Palermu 15. ožujka 2010. godine.

I drugi nogometni klubovi, poput Milana, izrazili su sućut obitelji zbog tragičnog gubitka djevojčice, a obožavatelji talijanskog nogometa na Facebook stranicama svojih klubova suosjećali su s Budanom i njegovom suprugom.

Linker
28. travanj 2024 19:19