IZGUBIO BORBU

Preminuo 'Spartak' Andy Whitfield

Upravo u vrijeme kada su njegova karijera i popularnost rasle, zahvaljujući glavnoj ulozi u seriji ‘Spartak: Krv i pijesak’, glumcu Andyju Whitfieldu dijagnosticiran je ne-Hodgkinov limfom, odnosno jedna vrsta raka limfnih čvorova. Nažalost, nakon 18 mjeseci duge borbe sa zloćudnom bolesti, velški glumac preminuo je jučer, 11. rujna, u 39-oj godini života.

Nedugo nakon što se serija počeli prikazivati na malim ekranima, Whitfieldu je u ožujku 2010. dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom te je hitno podvrgnut liječenju na Novom Zelandu, gdje se serija i snimala. Bolest je odgodila produkciju druge sezone serije, a dok se čekalo na Whitfieldov oporavak, producenti su se odlučili na snimanje prequela od šest eipzoda, ‘Spartak: Bogovi arene’, u kojem je on samo nakratko posudio glas.

Rezultati pretraga nakon samo dva mjeseca pokazali su da se rak povukao te je glumac u srpnju 2010. prisustvovao i slavnoj konferenciji Comic-Con u San Diegu prilikom koje je izjavio:

– Osjećam se bolje nego ikad. Zaista, osjećam se kao da sam deset godina mlađi. Dobro sam se odmorio.

Ipak, u rujnu 2010. objavljeno je da se Andy Whitfield više neće vratiti Spartaku jer se mora podvrgnuti agresivnoj terapiji te ga je zamijenio australski glumac Liam McIntyre, koji je istaknuo da mu je ‘velika privilegija i čast’ glumiti u Whitfieldovim sandalama.

Karizmatični glumac preminuo je u svom domu u Sydneyju, okružen najmilijima, suprugom Vashti i dvoje djece.

U seriji ‘Spartak: Krv i bijesak’ igrao je tračanskog ratnika unovačenog da se bori za Rimljane, koji si jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečati sudbinu. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen boriti se u gladijatorskoj areni.

­ ­

Linker
29. travanj 2024 20:40