TUŽNA VIJEST

Preminuo velikan hrvatskog glumišta Ivica Vidović

Nakon dugotrajne borbe s teškom bolesti, glumac Ivica Vidović preminuo je u 72 godini života danas u Zagrebu.

Popularni glumac operirao je prije dvije godine operirao je čvoriće na glasnicama, a lani u rujnu dijagnosticirana mu je i opaka bolest, koju na kraju ipak nije uspio pobijediti. ­

Prije samo nekoliko tjedana, u velikom intervjuu za Gloriju, glumčev sin Luka kazao da vjeruje kako će njegov otac ozdraviti, ali i da je za njega bio šok kada je doznao za bolest.

– Najprije sam nekako mislio da to nije moguće. Onda je uslijedila prva operacija, pa druga, sad se sprema i na treću… i shvatiš da je vrag odnio šalu. Ali vidim po njemu da je pozitivac. Kad sam zadnji put odlazio od njega, samo me rukom prekrižio kao ­da me blagoslivlja. Rastali smo se u dobrom raspoloženju – kazao je Luka Vidović.

Ivica Vidović rođen je 10. svibnja 1939. u Beogradu, a na filmu je debitirao ulogom u “Ranoj jeseni” Svetomira Janića. Iako je i na velikome platnu ostvario pamtljive uloge, pogotovo u “W. R.: Misterije organizma” Dušana Makavejeva i “Ritmu zločina” Zorana Tadića, gledatelji će ga ipak najviše pamtiti po televizijskim serijama “Naše malo misto”, gdje je bio nezaboravni Servantes, i “Inspektor Vinko”.

­ ­

Linker
29. travanj 2024 06:58