UREĐENJE DOMA

Preselite dnevni boravak na otvoreno!

Više nema isprike da dnevni boravak ne preselite na otvoreno. Dizajneri su, naime, osmislili namještaj koji učinkovito štiti od sunca i letećih napasnika – udobne ležaljke i sjedalice s nadstrešnicom, ali i pravu malu arhitekturu s krovištima, moderne nasljednike romantičnih vrtnih paviljona i sjenica.

Veoma su popularni pleteni komadi, bilo od umjetnih ili prirodnih vlakana, jer se pletenjem najlakše dobivaju zakrivljeni oblici nadstrešnica. Nadstrešnice su kod mnogih modela i pomične, odnosno sklopive, kako bi se moglo pratiti kretanje sunca – pravi mali suncobrani. Dodatna je prednost ovih pletenih skrovišta što omogućuju ugodno strujanje zraka.

Varijacija je nekoliko – od sjedalica namijenjenih samotnom uživanju u omiljenom štivu, preko onih za zaljubljene do skrovišta koja mogu primiti omanje društvo.

Drugi su tip klasične drvene sjedalice s ugodnim jastucima – često presvučenim vodootpornim materijalom – koje od sunca i kukaca štite laganom, prozračnom tkaninom. A najveći ovogodišnji hit su sjenice u obliku čahura što se vješaju o stabla. Osim što su fantastične za odmor i lagano ljuljuškanje, izgledaju poput egzotičnih plodova pod kojima se svijaju grane i bit će izvrstan ukras vašeg vrta ili dvorišta.

Ivana Ferenčak

Linker
04. svibanj 2024 12:01