SANDRA LONČARIĆ

Prije ljeta upalim sve motore

Da imam vremena, provodila bih sate među policama s prirodnom kozmetikom, gdje uvijek nađem izvrsne kreme i ulja za svoju suhu kožu – priznaje Sandra Lončarić (36), prvakinja Drame u osječkom HNK, koja u serijalu “Dolina sunca” glumi Višnju, znatiželjnu vlasnicu trgovine.

Može li vas lijepa ambalaža privući više od sadržaja? – Samo na trenutak, ali sadržaj je uvijek važniji.

Koliko ste novca spremni potrošiti na kremu za lice? – Koliko je potrebno da moje lice bude “zadovoljno”. No, nakon dugo traženja pronašla sam kremu na bazi pčelinjeg voska koja izvrsno odgovara mojoj suhoj koži, a stoji nešto više od trideset kuna.

Jeste li se dosad uvjerili da je cijena u skladu s kvalitetom? – Kod dekorativne kozmetike apsolutno! Ne žalim novca za kvalitetan puder i rumenilo Dior i Chanel, te olovke za oči, korektor i ruževe Diego dalla Palma.

O kojim kozmetičkim temama razgovarate s kolegicama u glumačkoj garderobi? – Uglavnom razmjenjujemo savjete – koja je što kupila novo, kakvih je problema imala i kojim su preparatom riješeni.

Kad počinjete pripremati tijelo za ljeto? – Aktivna sam cijele godine jer volim biti u top-formi, ali prije ljeta “upalim sve motore”: uživam u rolanju, vožnji biciklom, plivanju, doma skačem na trampolinu, a najdraže mi je sa sinom igrati nogomet.

Odlazite li u solarij? – Rijetko, jer imam tamniji ten i vrlo brzo dobijem boju.

Koje preparate upotrebljavate za kosu? – Kosa mi je suha i, zbog mog posla, često izložena feniranju i “peglanju” pa je njegujem maskom od maslinova ulja i žumanaca.

Da li je bojite? – Godinama bojim kosu i promijenila sam sve boje, od crne, crvene do plave, a najzadovoljnija sam svijetlim nijansama, svojom trenutačnom bojom.

Je li vam kosa neukrotiva ili je lako oblikujete u frizuru? – Nakon trudnoće i porođaja kosa mi je postala – prirodno kovrčava. Što pruža mnogo mogućnosti za različite frizure, ali najčešće je nosim skupljenu u punđu ili rep.

Koji vam ruž najbolje pristaje, a koji nikad ne biste stavili? – Najčešće nanosim sjajila ili ružičasti ruž, a nikad ne bih stavila smeđi ruž jer se loše osjećam tako našminkana.

Koji vam je parfem najdraži? – Danju stavljam uvijek isti parfem iz Ritualsa s kombinacijom vanilije i papra, a za večer, ovisi kako se osjećam i kamo idem, biram Forever and Ever Dior, Chanel 19 ili Just Cavalli Her.

Kad ste nezadovoljni svojim izgledom, što ćete poduzeti? – Apsolutno sve da budem zadovoljna: ako su mi dosadile frizura i boja kose, promijenit ću ih, ako sam se udebljala, pazit ću što jedem i pojačati tjelesne aktivnosti.

Na što vas asociraju silikoni, botoks, kolagen? – Na 21. stoljeće, mogućnost izbora, a kao i sve ostalo – netko pogodi, a netko ne.

Kakav nakit volite nositi? – U posebnoj škrinjici držim poveću zbirku svog nakita: i kupljenog i onog koji sama izrađujem.

Jagoda Zamoda

Linker
30. travanj 2024 06:03