ROMINA KNEŽIĆ

Prije svega zdravlje

Voditeljica Dnevnika Nove TV, koja je novinarstvo studirala u Trstu, a prva televizijska iskustva stjecala na talijanskoj privatnoj televiziji TeleQuatro, potom radila na Radio Rijeci, zbog posla se prije šest mjeseci iz Rijeke preselila u Zagreb. Osim profesionalnošću, ugodnim glasom i prirodnošću pred kamerama, 27-godišnja Romina Knežić osvojila je TV gledatelje svojom srdačnošću i osmijehom.

Što poželite da vam televizijske vizažistice i frizerke posebno istaknu: oči, usne, obraze, kosu? – Vizažisticama i frizerima uvijek puštam da rade svoj posao, jer znaju da se u informativnom programu ne smije pretjerivati sa šminkom. Pazim jedino da mi se prilikom nanošenja pudera na lice ne prekrije rupica na bradi. Kroz nju nekako dobivam snagu!

Jeste li katkad na večer preumorni da biste skinuli šminku? – Koliko god bila umorna, za to nikad nisam preumorna. Jedva čekam da mogu skinuti tu ‘težinu’ s lica.

Kako često pomislite: nisam dovoljno bogata da kupujem jeftinu kozmetiku? – Sva se ta kozmetika, zapravo, ‘kuha’ u istom loncu. Inače, ne trošim pretjerano na kozmetičke preparate. Ako sam zadovoljna jednom kozmetičkom kućom, ostajem joj vjerna.

Kojim ste preparatima za njegu lica i tijela vjerni? – Collistarovim kremama za lice te Afroditinom mlijeku od badema za tijelo.

Što u toaletnoj torbici obvezno nosite na put? – Osim četkice i paste za zube, melema, kreme i tonika za lice te labella, u torbici su, naravno, rumenilo i maskara.

Kako održavate vitkost? – Nepravilno se hranim pa posljedice već vidim na svom trbuhu. Krenula sam stoga na plivanje, a uskoro ću, barem sam si tako obećala, početi trčati.

Koje ste dijete dosad isprobali? – Nijednu, jer nikad nisam bila na dijeti. Kako dobijem kilograme, tako ih ‘u hodu’ i izgubim.

Razmišljate li mjesecima o tome kako ćete se izložiti pogledima na plaži, ili s pripremama počinjete tek pred ljeto? – Ne razmišljam unaprijed. Kad je vrijeme za plažu – ‘nosim’ sa sobom sav svoj nakupljeni celulit i sunčam se.

Idete li u solarij? – Ne, ali, na sreću, imam prostrani vrt iznad Opatije, uz obiteljsku kuću, u kojem ‘hvatam’ svoju prvu ljetnu boju.

Kojeg se majčinog savjeta, što se kozmetike tiče, do danas pridržavate? – Ima jedan majčin zlatni savjet za umorne oči. Prokuham peršin, dobro namočim gazice u vodi u kojoj se kuhao i držim ih na očima dvadesetak minuta. Oči su odmah odmornije, a i podočnjaci se povuku. Probajte, doista djeluje.

Za kojim ste preparatom odmah posegnuli kad ste primijetili prve bore smijalice? – Nisu još pretjerano vidljive, ali svjesna sam da hoće, s vremenom. Tek tada ću posegnuti za kremom protiv bora.

Čemu posvećujete najveću pažnju? – Rukama. Pazim da mi nisu pretjerano suhe.

Koliko vam je sati sna dovoljno da se odmorite? – Volim spavati, no iz dana u dan budim se sve ranije. Spavam sedam do osam sati. Taman.

Čime njegujete svijetlu kosu? – Prije sam kosu ispirala kamilicom, a sad svaka četiri mjeseca obnavljam pramenove i koristim šampon za suhu kosu.

Koji vam je najdraži parfem? – Euphoria Calvina Kleina. Probudi me i osvježi.

Što vam je važnije – zdravlje ili ljepota? – Naravno, zdravlje. Kad ste zdravi, duh i energija su na najvišoj razini. A to je sve što treba da biste bili zadovoljni sobom.

Jagoda Zamoda

Linker
29. travanj 2024 05:25