SALMA HAYEK

Problematična seksualna orijentacija

Holivudska zvijezda Salma Hayek (42) nedavno je gostovala u showu slavnog Conana O’Briena i otkrila neke poprilično neugodne detalje o sebi. Atraktivna Meksikanka, koja je u filmu “Frida” utjelovila najpoznatiju meksičku slikaricu Fridu Kahlo, priznala je da i dalje ima problema s engleskim jezikom.

Naime, latinoljepotica, koja se proslavila ulogom senzualne plesačice u filmu “Od sumraka do zore”, ostavila je pogrešan dojam da je polulezbijka tijekom gostovanja u jednoj londonskoj televizijskoj emisiji. Do zabune je došlo kad je Salma probala gledateljima i voditelju objasniti da je polulibanonskog podrijetla, no ispalo je da se izjasnila o neiskazanoj seksualnoj orijentaciji.

Glumičin otac Sami Hayek dijelom je Libanonac, a majka Diana Jiménez ima španjolske korijene pa su Salmi nadjenuli ime koje na arapskom u slobodnom prijevodu znači “smirena”. Kad je imala 12 godina dijagnosticirana joj je disleksija, a čini se da je taj poremećaj utjecao i na slabije razumijevanje jezika. Glumica koja je 2007. rodila prvo dijete, kćerkicu Valentinu Palomu, inače je poznata po svojoj temperamentnosti, a u talk showu Conana O’Briena prilično je smireno objasnila kako je došlo do pogreške.

-Kad sam vrlo umorna, postane mi naporno razmišljati na engleskom. Još imam sve te probleme s izgovorom i s razumijevanjem. Prošle su tolike godine i još se borim s time. Tako sam u showu u Londonu, upitana o podrijetlu, rekla da sam polulibanonka, publika je shvatila je da sam polulezbijka – skrušeno je priznala glumica koja se davne 1991. doselila u Los Angeles kako bi započela karijeru.

Gordana Kolanović

Linker
03. svibanj 2024 05:18