MICHAEL JACKSON

Promijenio vjeru i postao anđeo

Pop-zvijezda Michael Jackson (50) prešao je na muslimansku vjeru i promijenio svoje ime u Mikaeel, prema Alahovom anđelu. Pjevač je u ceremoniji u prijateljevoj vili prisegnuo vjernost Kuranu.

Jermaine Jackson (53), glazbenik i brat pjevača singla “Thriler”, tvrdi da se kontroverzni glazbenik zainteresirao za islam. Jermaine se na islam preobratio još davne 1989., ali Michael tada nije osjetio poziv da isto učini.

– Kad sam se vratio iz Meke donio sam mu mnogo literature i on me ispitivao sve o mojoj novoj religiji. Objasnio sam mu da je to dostojanstvena, prekrasna religija. Bio je ponosan što sam zahvaljujući preobraćenju našao snagu i unutranji mir. Nadam se da će on učiniti isto. Michael i ja i riječ Božja mogli bismo učiniti toliko mnogo toga – objasnio je Jermaine.

Navodno su u posljednje vrijeme njegov producent i tekstopisac, obojica muslimani, primijetili da je pjevač potonuo u depresiju te su mu zajedno predložili da se okrene vjeri.

– Počeli su s njim razgovarati o njegovim uvjerenjima te su mu poručili kako su oni postali bolje osobe otkad su prešli na islam – otkriva izvor blizak pjevaču te dodaje kako je Jackson odbio ime Mustafa (Odabrani) .

Nakon odslužene mise i promjene imena pjevaču je čestitao još jedan preobraćenik, Yousef Islam (60), nekad poznatiji kao Cat Stevens. Michaela, tj. Mikaeela, koji se sada moli u Meki, čeka suđenje vrijedno 4,7 milijuna funta, na kojem će se morati pojaviti u ponedjeljak u Londonu, jer ga tuži šeik iz Bahreina, princ Abdulla al-Khalif.

Gordana Kolanović

Linker
06. svibanj 2024 01:52