PRAVO SLAVLJE

Proslava Međunarodnog paraolimpijskog dana u Splitu

Coca-Cola HBC Hrvatska, glavni pokrovitelj Hrvatskoga paraolimpijskog odbora, na jučerašnjoj proslavi Međunarodnoga paraolimpijskog dana u Splitu čestitala je paraolimpijcima na dosadašnjim postignućima te im poželjela mnogo uspjeha na Paraolimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine. Proslava je ujedno bila i odlična prigoda za predstavljanje novoga vizualnog identiteta i nove mrežne stranice Hrvatskoga paraolimpijskog odbora, koje mu je Coca-Cola HBC Hrvatska darovala u povodu njegova 47. rođendana.

– Uspjesi paraolimpijaca dokaz su kako sportski duh ne poznaje granice. Svim sportašima želimo mnogo uspjeha na Paraolimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine i unaprijed se veselimo njihovim novim postignućima iza kojih stoje godine napornog treniranja – rekla je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska, koja se osvrnula i na odlične rezultate paraolimpijaca na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Uz Bošku Trbojević na proslavi su sudjelovali i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs, u ime Predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, David Blunt, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Ljubica Lukačić, saborska zastupnica, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinske županije, Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika grada Splita, te predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Njima su se pridružile i poznate osobe iz javnog života poput izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, tekvandoistica Lucije i Ane Zaninović, pjevača Gorana Karana, paraolimpijaca Darka Kralja i Milke Milinković te brojnih drugih.

Nakon službenog dijela svečanosti održan je prigodni program za sve posjetitelje tijekom kojega su odigrane utakmice sjedeće odbojke između OKI Split i reprezentacije Dalmacije te između ekipe novinara te ekipe visokih uzvanika i poznatih osoba. U prigodnim radionicama Hrvatskoga paraolimpijskog odbora mlađi su se posjetitelji zabavili uz crtanje Mandevillea, maskote Paraolimpijskih igara u Londonu, igre sa zvučnom loptom i uz sjedeću košarku, dok su oni stariji imali priliku zaigrati stolni tenis.

Linker
03. svibanj 2024 01:31