MULTIPRAKTIČNA KOZMETIKA

Prozračni veo na koži

Današnji tekući puderi toliko su drukčiji od onog prvog koji je izmislio gospodin Max Factor 1914., baš kao što je i njegov Pan Cake bio različit od smjesa dobivenih od olova i krede, koje su se u staroj Grčkoj i Rimu koristile u istu svrhu.

Nova generacija popularno zvanih ‘podloga’ rezultat je najnaprednijih kozmetičkih tehnologija te se ne mogu uspoređivati ni s onima od prije 20 godina. Oni su nastavak preparativne njege lica, što znači da je njihova svakodnevna uporaba gotovo obvezna.

Zašto? Osim što ujednačuje prirodnu boju vašeg lica i prikriva nedostatke, tekući puder kontrolira prekomjerno mašćenje, hidratizira, licu daje zdravi i odmoran sjaj.

Uz to, štiti od vanjskih utjecaja (hladnoće, vjetra, sunca…), a zahvaljujući sastojcima (vitamin E, ginko, minerali, …) njeguje kožu tijekom cijelog dana. Inače, prodaja pudera (tekućih, u kamenu i prahu) predstavlja 44 posto ukupne prodaje šminke na svijetu i logično je da je upravo tako uspješnom segmentu kozmetička industrija posvetila najveću pažnju, znanje i, naravno, novac za istraživanje.

Tekući puder se izabire prema tipu kože, dobi, ali i rezultatu koji se želi postići (potpuna pokrivnost, srednja pokrivnost, samo lagano izjednačavanje boje…).

Mineralni puderi Pojava mineralnih pudera pokrenula je svojevrsnu revoluciju u kozmetičkoj industriji; ponajprije zbog sastava koji se bazira na isključivo prirodnim sastojcima, mineralima dobivenim iz zemlje, bez dodavanih kemikalija, parfema ili konzervansa.

Ideja koja se krije iza njegovog nastanka, jest napraviti tekući puder koji ne nadražuje kožu, ne izaziva pojavu akni ni crvenilo, te je tako lagan i čist da bi se s njime moglo spavati. Ovo zadnje je samo metaforički opis njegove kvalitete – spavanje s tekućim puderom na licu trebalo bi zakonom zabraniti. Izgled koji nude tekući mineralni puderi gotovo je uvijek prirodan, oni najčešće ne prekrivaju u potpunosti kožu, ali daju blistav izgled koji je oličenje zdravlja.

Dragana Dilparić Ivanić

Linker
24. travanj 2024 06:44