HOLIVUDSKI HIT

Prva fotografija Gorana Višnjića u filmu 'Muškarci koji mrze žene'

Nakon što se već mjesecima piše o tome da će renomirani redatelj David Fincher (‘Klub boraca’, ‘Sedam’, ‘Zodijak’) raditi na adaptaciji svjetskog bestselera ‘Muškarci koji mrze žene’, napokon su osvanule i prve službene fotografije koje nas upoznaju s glumačkom ekipom, likovima i njihovim kratkim biografijama.

Uz holivudske zvijezde kao što su Daniel Craig (43) i Robin Wright (45), našao se i Goran Višnjić (39) kojeg ćemo gledati u ulozi Dragana Amanskyja, šefa high-tech osiguravajuće tvrtke Milton Security koja nudi poslovnu i privatnu zaštitu, ali i mogućnost unajmljivanja privatnih istražitelja. Višnjićev lik ujedno je i šef glavnoj junakinji filma, buntovnoj i vatrenoj Lisbeth Salander (Rooney Mara), za koju misli da je najsposobnija istražiteljica koju je upoznao, ali i – najiritantnija. Zbog toga je drži podalje od klijenata.

Ako je suditi po najavnoj fotografiji, Višnjić će izgledati stariji nego što uistinu i jest, prosjede kose i pomalo izboranog lica.

Daniel Craig glumit će novinara Mikaela Blomkvista, a Robin Wright njegovu kolegicu i ljubavnicu. Uz njih, u filmu se pojavljuju Christopher Plummer, Stellan Skarsgard i drugi.

Autor romana Stieg Larsson preminuo je 2004. godine, ostavivši tri neobjavljena romana poznata kao ‘Milenijska trilogija’, koji su nakon njegove smrti postali svjetska senzacija. Fincherov film bit će druga, holivudska adaptacija prvog romana trilogije, a u Švedskoj su već ekranizirana sva tri nastavka – prvi je 2009. bio europski film godine po zaradi. Hoće li američka verzija ponoviti uspjeh, vidjet ćemo 21. prosinca, kada film dolazi u kina.

Linker
26. travanj 2024 22:11