JENNA BUSH

Prva mladenka SAD-a

Niti prijetnja tornada nije mogla pokvariti slavljeničko raspoloženje američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegove supruge Laure, koji su prošlu subotu udali 26-godišnju kćer Jennu. Unatoč crnim oblacima koji su se u jednom trenutku opasno nadvili nad obiteljski ranč Prairie Chapel blizu mjesta Crawford u Texasu, Jenna Bush, profesorica engleskog, blistala je od sreće izmjenjujući bračne zavjete s 30-godišnjim Henryjem Chaseom Hagerom, apsolventom na studiju poslovnog menadžmenta, sinom republikanskog političara Johna Hagera. Par se upoznao prije četiri godine dok su zajedno radili u izbornoj kampanji Georgea W. Busha, a lanjskog kolovoza na izletu u Nacionalni park u Maineu Henry je zaprosio Jennu. Mladenka je nosila bijelu vjenčanicu američkog modnog kreatora Oscara de la Rente, inače bliskog prijatelja obitelji Bush, koji odijeva prvu damu Amerike. Laura Bush je i sada, na kćerinoj svadbi, bila u njegovoj kreaciji i od ganuća je plakala, kao i mladenkina sestra, nekoliko minuta starija blizanka Barbara, koja je Jenni bila i vjenčana kuma.

Sugar, sugar

Želeći da joj vjenčanje bude što intimnije, Jenna je odredila da muškarci ne moraju doći u smokinzima, pa su tako svi, uključujući i mladenca, bili u tamnim odijelima s kravatama. Iako je na vjenčanju bilo 200 uzvanika, atmosfera je bila vrlo opuštena što se ponajbolje vidjelo na mladenkinom ocu, inače poznatom po kršenju protokola i gafovima. Iako je prvi put u životu vodio kćer do oltara, američki predsjednik nije napravio nijednu pogrešku, no zato je nakon vjenčanja izjavio – u svom stilu – da je to bio “užasno specijalan” svadbeni vikend.

– Naša kći Jenna udala se za stvarno dobrog dečka. Vjenčanje je bilo spektakularno, baš onakvo kakvo smo priželjkivali. Čak je i vrijeme surađivalo i svi smo doista blagoslovljeni – rekao je ponosni tata, dok je djed, bivši američki predsjednik George H. W. Bush, bio pomalo nezadovoljan. Našalio se da je imao pripremljen govor za mladence u trajanju od 40 minuta, no da su mu dali govoriti samo dvadeset minuta.

Nakon što su Jenna i Henry u zalazak sunca izmijenili bračne zavjete pred svećenikom metodističke crkve iz Houstona, svi su se uputili na plesni podij na kojem je prednjačio tata George. Mladenci su svoj prvi bračni ples otplesali uz pjesmu “Lovin’ In My Baby’s Eyes” blues-glazbenika Taja Mahala, a onda je američki predsjednik okupirao plesni podij. Prvo je s kćeri otplesao sentiš Joea Cockera “You Are So Beautiful”, a kada je pjevač Tyrone Super T Smith, inače popularni južnjački svadbeni pjevač, s bendom zapjevao hit “Sugar, Sugar”, najmoćniji političar na svijetu prepustio se ritmu i u plesnom zanosu umalo završio na podu na koljenima – baš kao što su to donedavno činile njegove kćeri.

Naime, još se svi dobro sjećaju kako su Jenna i Barbara za vrijeme studija punile naslovnice zbog svoje razuzdanosti i padanja na pod oblokavajući se na studentskim zabavama. No, Jenna je sada spremna za miran obiteljski život. Nakon što se zaposlila kao profesorica engleskog u jednoj školi u Washingtonu, sudjelovala je u akcijama Unicefa za pomoć siromašnoj djeci u Južnoj Americi. Nakon putovanja, svoje dojmove sabrala je u knjizi “Ana’s Story: A Journey to Hope”, a prošli mjesec promovirala je i drugu knjigu napisanu s mamom Laurom, “Read All About It”, namijenjenu poticanju djece na čitanje. Nakon medenog mjeseca koji će, prema pisanju američkih medija, provesti u Europi, Jenna i Henry preselit će se u Baltimore gdje su već kupili kuću. Henry će ondje, nakon što sljedeći mjesec diplomira, raditi u energetskoj tvrtki Constellation Energy, dok će Jenna nastaviti predavati engleski.

Sanja Renić

Linker
29. travanj 2024 09:38