TEŠKA VREMENA

Rajko Dujmić hitno prevezen u bolnicu na operaciju srca

Frontmenu grupe Novi fosili, skladatelju Rajku Dujmiću , u subotu rano ujutro naglo je pozlilo te je nakon dolaska Hitne pomoći hospitaliziran na prvom kardiološkom odjelu KBC-a Zagreb.

Dežurna liječnica Vrkić izmjerila mu je visok tlak, preko 170, i odlučila ga zadržati na višednevnom promatranju. Prema posljednjim informacijama u ponedjeljak ujutro, Rajka najvjerojatnije očekuje operativni zahvat ugradnje srčane premosnice.

– Jako sam se uplašila kad je Rajku pozlilo, ali ubrzo nakon što je stigao u bolnicu stanje mu se stabiliziralo. Međutim, zadnjih par dana liječnici vrše intenzivne preglede i, po svemu sudeći, Rajko, koji do sada nije imao nikakvih srčanih problema, morat će na operaciju. Hvala Bogu, sada je izvan životne opasnosti – rekla je za Jutarnji Rajkova supruga Snježana Dujmić.

Vjeruje kako je razlog njegovim srčanim problemima prevelik stres koji se nagomilao od početka mjeseca jer je Rajka jako pogodila smrt bliskog prijatelja i suradnika Nenada Šarića Brade, supruga Sanje Doležal.

Čim je saznao da mu je prijatelja pokosio moždani udar, Dujmić se puno uzrujavao, malo spavao i jeo, puno pušio, a njegovo zdravlje nije mu bilo prioritet. Vodio je računa samo kako da olakša bol svojoj dragoj prijateljici i suradnici Sanji Doležal.

– Sve je ovo oko Bradine smrti za sve nas bilo jako bolno, mučno i stresno. Rajka je to posebno pogodilo jer se s Bradom svakodnevno intenzivno družio i surađivao. Upozoravala sam ga da se smiri jer će kolabirati. Nije me poslušao, ali tijelo ga je, na sreću, na vrijeme upozorilo – kaže Snježana.

Vedran Strukar

Linker
02. svibanj 2024 10:35