BARBARA KOLAR I DUŠKO ČURLIĆ

Razumijemo se kao stari bračni par

Tko bi ih prvi put vidio kako spontano i duhovito upadaju jedno drugome u riječ, mogao bi pomisliti da su Barbara Kolar (38) i Duško Ćurlić (40) stari, uhodani bračni par koji se poznaje u dušu. Premda su se upoznali još sredinom 90-ih, kad su nakon audicije došli na HTV i postali voditelji u Obrazovnom programu, počeli su surađivati tek prije tri godine kao voditelji najpopularnijeg domaćeg showa Ples sa zvijezdama.

Kako biste opisali jedno drugo? Barbara: Duško je najljepši muškarac kojeg sam ikad vidjela. Žalosti me to što mi je nedostupan. Duško: Da mi je Barbara dala dovoljno dobru ponudu, hm, možda bih se mogao nagovoriti da me dobije, makar nakratko …. Šalim se. Barbara i ja nismo samo kolege, već i prijatelji. U svakom trenutku mogu računati na nju. I u svemu što činim, imam njezinu podršku. A to je dobar osjećaj.

Smetaju li vam komentari da ste ispred kamera uigrani poput dugogodišnjeg bračnog para? Barbara: U našem televizijskom “braku” ne okrećem se za drugim muškarcima, odnosno za drugim voditeljima. Vjerna sam Dušku. Nadam se da je i on meni vjeran. Da moj kolega, nedajbože, dvoji oko naše suradnje, i hranu bih mu donosila na snimanje, samo da mu ugodim. Duško: Barbarin i moj “brak” iz subote u subotu sjajno funkcionira. Uz nju sam se toliko opustio da mi nekad dođe da poput Ala Bundyja iz serijala “Bračnih voda” razdragano gurnem ruku u hlače. Ipak, moja kolegica i ja vodimo glamurozni show i ono što bih možda napravio kod kuće nije za televiziju.

Smetaju li vas komentari da biste trebali na dijetu? Duško: Dobro se osjećam u svojoj koži. Kad se ne budem tako osjećao, skinut ću nekoliko kilograma. Ljetos sam se s godišnjeg odmora vratio sedam kilograma lakši i to, osim moje supruge i kćeri, nitko nije primijetio. Stoga se više ne opterećujem komentarima na račun moje linije. Radije se našalim na vlastiti račun: ako mi je jedina mana da sam crnokos, visok i atletski građen, zadovoljan sam. Barbara: Prije četiri, pet godina bila sam tanjušna – iako bih danas s tom kilažom, u usporedbi s nekim djevojkama koje rade na televiziji, bila debela. Tada se pisalo da sam premršava. I da sam s kilogramima izgubila sav šarm. A danas je problem što, kako neki tvrde, imam nekoliko kilograma viška. No, nemam problema s takvim “razmišljanjima” . Meni je moj izgled sasvim dobar. Jer da mislim drukčije, nešto bih poduzela. Kad mi nešto postane problem, riješim ga.

U čemu se najbolje osjećate? Barbara: U kupaćem kostimu, jer to znači da je ljeto i da sam na godišnjem odmoru na moru, a tada mi je najljepše. Duško: U trapericama.

K ako ćete provesti predstojeće blagdane? Barbara: S majkom Đurđicom, ocem Zvonkom i mlađim bratom Igorom. Zajedno ćemo “mlatiti” po bakalaru. Mojoj pokojnoj baki Tereziji, koju sam silno voljela, na Božić je bio rođendan, pa obiteljskim okupljanjem čuvamo uspomenu i na nju. Neka se moja majka ne uvrijedi, ali išlere, koji se obično peke za blagdane, savršeno je mogla napraviti samo baka Terezija. Inače obožavam kupovati blagdanski kićeraj. Nema čega kod mene nema…. Duško: Kad je moja supruga Adela rodila kćer Karlu, mislio sam da je to najljepši Božić. No, kad je na svijet došla Ela, shvatio sam da se varam. Svaki mi je Božić najljepši s moje tri cure.

Koji je najsmješniji trač koji ste čuli o sebi? Duško: Da sam voditelj bez formalne naobrazbe. A ja imam dvije diplome – iz politologije i novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Pogodilo me i kad sam čuo da sam škrt. Svi koji me imalo poznaju, mogu potvrditi da nemam “zmiju u džepu”. Barbara: O meni su tračali da sam vlasnica nekoliko butika s odjećom u Zagrebu, da sam se udala na Baliju, a na jednom forumu na internetu jedna je žena prije četiri godine napisala da sam grozna, histerična baba koja živi od jenog jogurta, te da pušim tri kutije cigareta dnevno kako bih smršavjela. U životu nisam zapalila cigaretu i nisam tip koji bi mogao živjeti od jogurta. A što se tiče odlaska na Bali, gdje nikad nisam bila, i butika, ne bih imala ništa protiv da mi se to dogodi.

Tanja Vučičević

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 728 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
06. travanj 2024 15:11