SLAVEN BILIĆ

Razvod nakon četrnaest godina braka

Slaven Bilić, izbornik naše nogometne reprezentacije, ipak se razvodi. Ovih dana bit će okončana brakorazvodna parnica, o kojoj se već lani počelo nagađati, no i nakon nje stvari će, više-manje, ostati iste. Naime, on i njegova supruga Andrijana, s kojom je bio u braku 14 godina, namjeravaju ostati u dobrim odnosima. Ponajprije zbog njihovo dvoje djece, desetogodišnjeg sina Lea i trogodišnje kćerkice Alani, koji su im središte svijeta.

Iako je u posljednje vrijeme moderno da se bračne razmirice rješavaju pred očima javnosti, vrlo često na ružan i mnogima neshvatljiv način, Slaven Bilić i njegova supruga odlučili su biti dostojanstveni kao što su bili i za sve vrijeme braka. Svoj privatan život držat će podalje od bilo kakve medijske pažnje. On će i dalje za svoju suprugu govoriti da je iznimna osoba i najbolja majka, a i Andrijana Bilić naći će mnogo lijepih riječi za svog bivšeg supruga. U ime nekih prošlih, ljepših vremena, kad su oboje vjerovali da će njihova ljubav trajati vječno.

Legendarni nogometaš i njegova supruga upoznali su se početkom devedesetih godina. Bila je to velika ljubav, ali i odnos nimalo sličan današnjim vezama nogometaša i njihovih djevojaka. Nisu živjeli zajedno, nego su se svakodnevno viđali, a u ostalo vrijeme bili su zaokupljeni svojim obvezama. Andrijana je upisala Pravni fakultet, a i Slaven je redovito polagao ispite na pravu, jer nije želio fakultet podrediti nogometu. Vjenčali su se tek kad je Slaven 1993. potpisao ugovor s njemačkim Karlsruheom.

Brak s vrhunskim nogometašem nije uvijek bajka. Lijepo je imati uza se muškarca koji je uspio u životu, kojeg svi cijene i kojemu su svagdje i u svakom trenutku otvorena sva vrata, ali za suprugu to uvijek znači odreći se svoje karijere, pa čak i banalnih želja kao što su ljetovanja u kolovozu ili izlasci subotom. Sve je podređeno pripremama, treninzima i utakmicama. I tako 200 dana u godini. Sve, pa tako i lagodan život, ima svoju cijenu. Na sreću, Slaven Bilić uvijek je bio čvrsto na zemlji pa kod kuće nikad nije izigravao zvijezdu, nego se posvećivao supruzi i djeci.

U javnosti su u svakom slučaju slovili za sretan par. Andrijana Bilić je lani u rujnu izjavila da je Slaven, kad je kod kuće, brižan suprug i najbolji tata. Držali su se pod ruku i sredinom prosinca na otvorenju novouređenog hotela Le Meridien Lav. Samo su njihovi najbliži prijatelji znali da nije sve tako bajkovito kako se čini. Naime, prvi su se bračni problemi pojavili prije sedam godina, kad se Slaven nakratko i odselio od kuće. Ali razvod se nije spominjao – sve donedavno.

Točka bez povratka

U velikom broju slučajeva uzrok razvoda je – treća osoba. Ali ponekad se dogodi i da brak naprosto "umre", a da nitko ne zna ni kada, ni zašto se to dogodilo. I oboje silno žale što nisu uspjeli, ali ipak smognu snage iskreno si priznati da se više ne vole i da ne mogu dalje zajedno. Upravo to se dogodilo hrvatskom nogometnom izborniku i njegovoj supruzi. Razlike u karakterima dovele su ih do točke s koje više nema povratka.

Legendarna šestica vatrenih koji je, dignuvši našu nogometnu reprezentaciju iz pepela doista postao nacionalni heroj, i njegova supruga, 32-godišnja pravnica i asistentica na Pravnom fakultetu u Splitu, nakon mnogo godina tijekom kojih su si uvijek davali još jednu šansu, odlučili su se sporazumno razvesti. Ali i ostati nadasve odgovorni roditelji. Svjesni da je razvod uvijek za djecu stresan i bolan, nastojat će zatomiti i zaboraviti sve ono što ih je nagnalo da svatko krene svojim putem. Leo i Alani će u svakom trenutku imati ljubav i pažnju oba roditelja. Samo što tata više neće stanovati s njima.

Napisala Diana Šetka Snimio Saša Burić

Linker
20. travanj 2024 13:19