ZAPOSLENI TATA

Rene Bitorajac: Presretan sam što zbog karijere ne trpi moja obitelj

Iako su zagrebačkog glumca Renea Bitorajca gledatelji mogli upoznati kroz najraznolikije uloge, on ih je ponovno uspio iznenaditi u spotu za sve popularniju zumbu, gdje u društvu rasplesane dječice promovira i poziva na zanimljivu tjelovježbu, novu na domaćem tržištu. Glumac, voditelj, profesor glume, plesač… čega god se uhvati, Rene to odradi uspješno pa i ne čudi što ga, u ova nezahvalna vremena, još uvijek krasi titula jednog od najzaposlenijih hrvatskih glumaca. O snalaženju u zumbi, nadolazećoj filmskoj ulozi, novoj sezoni Supertalenta, početku školske godine u Maloj akademiji, gdje predaje glumu, ali i željama na profesionalnom planu, otkriva u intervjuu za Studio.

– Bilo mi je u svakom slučaju nešto novo i fora. U isto vrijeme bilo je i kratko, ali slatko. Što se mladih tiče, bilo kakva sportska ili kulturna izvanškolska aktivnost dobra je stvar.

Na koji način vi održavate tjelesnu kondiciju ili, uz brojne angažmane i poslove, ne morate brinuti za višak kilograma ili manjak kondicije? – Sporta i aktivnosti nikada mi nije falilo. Osim redovitih termina, počeo sam igrati i veliki nogomet u veteranima, stignem i do fitnesa, da ne govorim da doma imam dvoje malih koji ne znaju kuda bi sa sobom i da sam konstantno u nekom pokretu.

U spotu se pojavljujete s dječakom koji se okušao u Supertalentu. Prošlo je podosta od prethodne sezone, iščekujete li željno povratak na male ekrane? – Pa evo, samo što nismo počeli. Svi smo spremni i veselimo se ponovnom okupljanju. To je stvarno ugodan, dinamičan i nepredvidiv posao. Nadam se da će se i ove godine prijaviti zanimljivi likovi.

Je li pred vama radno ili ljeto za odmor? Koliko ćete si slobodnog vremena moći priuštiti i kako ćete ga provesti? – Ugodno, i ugodno s korisnim. Dakle, sve će se odvijati na moru. Ljetovanje s obitelji i vikendi na audicijama Supertalenta. Pregovaram i o još jednom morskom projektu. Tu su i pripreme za jesen, a onda povratak u stvarnost.

Imate li već sada nekih poslovnih planova za jesen, koliko nam možete otkriti? – Na jesen snimam novi film Branka Schmidta po romanu Alena Bovića “Ljudožder vegetarijanac”. Neću vam više ništa reći, osim da je uloga muška. Zatim počinje i druga školska godina mog glumačkog kluba “Mala akademija”, “Spektakluk” u Kerempuhu i live emisije Supertalenta, a o svemu se može više pročitati na renebitorajac.com.

Što očekuje polaznike vaše Male akademije u drugoj školskoj godini? Koliko će se razlikovati od prve generacije? – Nedavno smo imali godišnju produkciju u kazalištu Vidra, gdje su učenici u 4 grupe od 7 do 19 godina osjetili prave kazališne daske, reflektore i tremu pred roditeljima i prijateljima. Zaključili smo da je prva godina svima bila super i da definitivno idemo dalje. Jako puno djece je na čekanju i sve što znam jest da na jesen radimo i malu audicijicu pri upisu novih članova. Naravno da su u planu gostovanja novih filmskih i kazališnih imena i posjećivanje novih setova. Volio bih imati još veći i adekvatniji prostor, da budemo kao malo kazalište, ali još puno treba raditi na tome.

U aktualnoj predstavi ‘Spektakluk’ jedan ste od autora. Kada ste počeli pokazivati afinitet za stvaranje scenarija? – Piskaram već petnaestak godina. Samim tim toliko i učim i sve mi bolje ide. Što se tekstova tiče, sada se mogu pohvaliti s dosta toga što je prošlo, pa i bilo uspješno kao “Izbacivači”, “Mix zone” na HRT- u, “Zurka” na HRT-u, dodjele nagrada hrvatskoga glumišta, “Bitange i princeze” dvije epizode, “Magic act show” i “Spektakluk” u kazalištu. To me u posljednje vrijeme jako veseli. Naravno, ima i onoga što nisam nikome ni pokazao. A ni neću.

Imate li neke ideje za pisanje scenarija? – Da, ali sve u svoje vrijeme. Uistinu imam nešto u pripremi, samo čekam pravi trenutak, a žurbe nema. Već dugo u ladici imam i snimljenu vlastitu pilot-epizodu za koju sam sam izdvojio novac, pa također ne žurim.

Kao glumac izvrsno ‘plivate’ u voditeljskim vodama. Postoji li ipak nešto, iz tog žanra, što nikako ne biste mogli raditi? – Glumački posao je vrlo kompleksan, a ja tu kompleksnost stvarno i iskorištavam. Ne jašim samo po jednom. Trenutno sam najviše zaokupljen kazalištem i “Spektaklukom”, uskoro krećem u televizijske voditeljske vode sa “Supertalentom”, pa na jesen na film, pa reklama, pa u profesorsku ulogu na Malu akademiju i nema šanse da mi bude dosadno.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOMIZDANJU JUTARNJEG LISTA

Linker
27. travanj 2024 07:01