UMA THURMAN

Riješila se poremećenog zlostavljača

37-godišnji Jack Jordan, čovjek koji je uhodio glumicu Umu Thurman (38), proglašen je krivim za uhođenje i zlostavljanje. Ispostavilo se, naime, da lijepa plavuša nije muza samo slavnom redatelju Quentinu Tarantinu, već da postoji i “mračna strana” inspiracije u slučaju bivšeg osobnog čuvara koji je postao njome opsjednut.

Bivši psihički bolesnik nije pokazao nikakve emocije prilikom izricanja osude za uhođenje i maltretiranje jučer na sudu u New Yorku.

-Saznao sam nekoliko prilično zabrinjavajućih i uznemirujućih činjenica o optuženiku tijekom ovog slučaja. Preporučit ću ga za psihijatrijsko vještačenje i liječenje – izjavio je sudac Vrhovnog suda Gregory Carro. Jordan, koji se detaljno i marljivo posvetio uhođenju glumice, zapostavio je poslovne obveze pa je trenutno nezaposlen, a ponovno će se pojaviti na sudu za mjesec dana, nakon što se procijeni njegova psihička (ne)stabilnost. Atraktivna zvijezda filma “Kill Bill” nije imala dodatnih komentara vezanih uz sudsku odluku.

Prošli tjedan glumica je izjavila na vrhovnom sudu u Manhattanu da je potpuno zastrašena i izvan sebe te da je bolesni Jordan u roku od nekoliko mjeseci pretvorio njezin život u noćnu moru.

U opisu maltretiranja s nelagodom se prisjetila kako je osuđenik poslao razglednicu na kojoj je bio oslikan otvoreni grob, uz čovjeka koji stoji na oštrici brijača s ispisanom porukom “da bi njegove ruke trebale biti na njezinom tijelu cijelo vrijeme”.

Lijepa plavuša podnijela je nakon toga prijavu strahujući za vlastiti i živote svoje dvoje djece, 9-godišnje Maye i 6-godišnjeg Levona Roana, koje je dobila u braku s bivšim suprugom Ethanom Hawkeom. U jednom od sablasno prijetećih pisama koje je poremećeni Jordan poslao, referirao se na njezinu djecu kao “na iluzije”, inzistirajući na tome da ona, zapravo, ne postoje, već da su Uma i on sami na svijetu.

-Mislim da nijedna majka ne bi mogla živjeti mirno sa spoznajom da je potpuni stranac fokusiran na njezinu djecu, ili na suludu ideju da ona ne postoje. To me izbezumilo do kraja – dodala je na kraju suđenja za američke tabloide glumica koja je od prošle godine u vezi s francuskim poduzetnikom Arpadom Bussonom.

Gordana Kolanović

Linker
02. svibanj 2024 17:35