MOJA KUHINJA

Robert Bošković: Veselim se svakom novom receptu

– Obožavam kuhati, a jedino pravilo kojeg se strogo držim je da sve što pripremim mora biti zdravo i od kvalitetnih namirnica. Razlog tome nije pretjerana ljubav prema zdravom životu, već činjenica da mi je prije tri godine dijagnosticirana hipotireoza, poremećaj metabolizma uzrokovan smanjenim stvaranjem hormona štitnjače. Otad redovito pijem tablete i obavezno jedem pet zdravih obroka dnevno – kaže dubrovački glumac Robert Bošković (35), koji trenutačno razveseljava male gledatelje ulogom Sebastiana u predstavi “Heidi” zagrebačkog kazališta Žar ptica.

Sve je počelo potkraj 2009., kad je glumac do­­­živio tešku prometnu nesreću u Zagrebu. Pijani vozač zabio se u njegov automobil, a od siline su­­­dara Boškoviću su iskočila dva diska na kralježnici i slomljeno mu je nekoliko rebara. Oporavak je bio dugotrajan, a posljedica stresa koji je doživio bila je – hipotireoza.

Foto: Petar Jurica

– Da mi nešto nije u redu sa štitnjačom prvo je shvatila moja mama Melanka, umirovljena pravnica, nakon što sam se u samo mjesec dana boravka u Dubrovniku udebljao 30 kilograma, a uopće ni­­sam jeo ništa više nego obično. Naime, i ona ima problema sa štitnjačom pa je lako prepoznala simptome – kaže Robert Bošković, koji je nakon toga korjenito promijenio prehrambene navike.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćeni tekst o kuhinji Roberta Boškovića. Cijeli članak s receptima potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 956). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 00:10