Ekipa Slobodne Dalmacije posjetila je Roberta Predraga Žmiru , sudionika kulinarskog showa “Masterchef” na radnome mjestu u trogirskom restoranu “Alka”, gdje mu je danas treći radni dan kao kuhara.
Zatekli su ga u trenutku spremanja ribe za jedno vjenčanje.
Izuzetno razgovorljiv, Robert pričao je o motivima sudjelovanja u showu, tromjesečnom boravku u Zagrebu, snimanju emisija koje su bile dosta naporne, ali bio je to i užitak jer se družio s odličnim sudionicima showa.
Iako je Robert bio omiljen gledateljima, na kraju je zauzeo treće mjesto, ali i ostao zabilježen kao moralni pobjednik showa.
– Žao mi jest, ali i to je bila još jedna životna škola – rekao je, te dodao: – Malo su me zeznule želatina i torta, ubuduće ću se morati pozabaviti i slasticama.
On ističe da ne odustaje od otvaranja svoje konobe. Iako je po struci konobar, u teću šefa kuhinje uvijek je rado zavirivao.
– Volim zdravu hranu, koja bi se trebala uvesti u trogirske restorane. Ma mi ovdje imamo svoje povrće, evo sad ima poma, a naše domaće šalše nema u ponudi, to je jednostavno nezamislivo – govori Robert Predrag Žmire, sretno razveden tata petogodišnje kćerkice Mile, koju željno očekuje da mu dođe krajem srpnja iz Nizozemske, gdje je i sam živio 16 godina.
Originalni tekst pročitajte ovdje