DESET GODINA

Rođendanski tulum u Sarajevu

Deset godina Sarajevo Talent Campusa, ciklusa radionica za mlade filmaše – glumce, redatelje, producente, scenariste i filmske kritičare – koji za trajanja Sarajevo Film Festivala stječu nova znanja, poznanstva i iskustva, obilježeno je partyjem na terasi hotela Evropa.

Zaštitni znak partyja bili su crveni baloni i mjehuri od sapunice, u čijem napuhivanju su uživali filmaši svih generacija. Nije im odoljela ni slovenska glumica Tanja Ribič, supruga proslavljenog glumca i redatelja Branka Đurića – Đure, koja je na zabavu stigla s 16-godišnjom kćerkom Zalom.

– Nažalost, nisam mogla doći na početak 18. SFF-a, jer sam prošlog vikenda na ljubljanskim Križankama imala premijeru mjuzikla Vještice iz Eastwicka, u kojem igram Alexandru. No, potrudit ću se da do kraja festivala nadoknadim sve propušteno – kaže Tanja Ribič.

Najaktivniji na plesnom podiju te večeri bili su polaznici glumačkih radionica Talent Campusa.

– Iako nam je raspored pretrpan od ranog jutra do večernjih sati, nikome se nakon odrađenog posla ne ide ravno u krevet. Tako da nitko od nas ne spava više od nekoliko sati na dan, pa nas možete prepoznati po podočnjacima, koji su nam svakoga dana sve dublji i dublji – kaže 24-godišnja rumunjska glumica Irina Bucescu.

Kruno Petrinović

Linker
05. svibanj 2024 10:41