STRAST ISPRED I IZA KAMERE

Romantični poljubac Roberta Pattinsona i Kristen Stewart

Među vjernim obožavateljima tinejdžerskog hita “Sumrak”, adaptacije istoimenog popularnog romana američke spisateljice Stephenie Meyer, svaka scena iz novog nastavka, filma “Mladi mjesec”, razlog je za veselje.

– Još uvijek mi je rođendan. Mogu li te zamoliti nešto? Poljubi me – opis je dijaloga koji prethodi još jednoj romantičnoj sceni između dva glavna lika, Belle i Edwarda Cullena. Isječak traje samo 47 sekundi, ali već je nebrojeno puta odgledan među pasioniranim pratiteljima franšize.

U dirljivoj sceni, engleski glumac Robert Pattinson (23) tugaljivo se naginje prema američkoj kolegici Kristen Stewart (19), s kojom navodno ima ljubavnu vezu i iza kamera, i djeluje kao da će zaplakati prije dramatičnog poljubca. Naime, oboje su u nastavku svjesni opasnosti da se Edward Cullen odupire snažnom vampirskom porivu da svoju odabranicu zapravo – pojede.

Još jedna verzija vječnog motiva: nesuđene romanse između neprilagođene i senzibilne tinejdžerice i dugovječne krvopije, baš kao i premijera prvog dijela, izazvala je histeriju među publikom. Svjetska premijera zakazana je 20. prosinca a nestrpljivi obožavatelji dotad će se morati zadovoljiti pojedinim insertima, “ukradenim” iz integralne filmske verzije.

Linker
04. svibanj 2024 09:18