SLATKO IŠČEKIVANJE

Romina Knežić: Beba stiže na proljeće

Romina Knežić-Šitov (30), voditeljica u Informativnom programu Nove TV, zna da svakoj trudnici najviše godi kretanje na svježem zraku. I stoga svaki slobodan trenutak provodi u šetnjama zelenim zagrebačkim ulicama – Tuškancem, Kraljevcem i Zelengajem.

Nakon četiri mjeseca trudnoće nije se nimalo udebljala – čak je izgubila dva kilograma jer joj se smanjio apetit, a da je u blaženom stanju, vidi se samo po blago zaobljenom trbuščiću. Njeni kolege tvrde da se dosad nije žalila ni na jutarnje mučnine, niti je imala želje za nekim posebnim namirnicama… Samo je izgubila interes za hranu, no sad se polako vraća starim navikama – opet jede i meso i ribu i trudi se da joj prehrana bude što raznovrsnija.

Otkako su saznali da će postati roditelji, TV voditeljica i njezin pet godina stariji suprug Sergej Šitov, vlasnik odvjetničke tvrtke u Moskvi, polako mijenjaju način života. Iako oboje vole motore, i još ljetos su planirali vožnju Sergejevim KTM adventure od Moskve do Zagreba, Romina je morala odustati od putovanja, a njen je muž svog ljubimca u Hrvatsku dopremio sam. Osim toga, sve su više u Zagrebu, a sve manje u Bregima iznad Opatije – na svojoj drugoj adresi, na kojoj su donedavno provodili svaki vikend. U Bregima, inače, žive njihovi roditelji – Rominini su ondje starosjedioci, a Sergejevi, Moskovljani koji su godinama ljetovali u Opatiji i onda se odlučili trajno doseliti, prije šest godina su ondje kupili kuću.

Tatjana i Vladimir Šitov, modna dizajnerica i stručnjak za naftu, postali su tako prvi susjedi i ubrzo prijatelji s Vilmom i Brankom Knežićem, vlasnikom tamošnje ljevaonice. Dobrosusjedske odnose odmah su uspostavila i njihova djeca, a oni su ubrzo prerasli u ljubav. Romina i Sergej vjenčali su se prije dvije godine u Opatiji, a svojim su roditeljima ljetos javili radosnu vijest.

Trudnički sjaj na licu

Knežići i Šitovi ne mogu dočekati dan kad će ugledati svoje prvo unuče te su, preplavljeni osjećajima, već razradili planove čuvanja, šetanja, hranjenja i uspavljivanja bebe. Savjeti su, navodno, pljuštali sa svih strana pa su im Romina i Sergej teška srca morali priopćiti da će unuče čuvati “dozirano”.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o trudničkim danima Romine Knežić potražite u tjedniku Gloria (br. 827).

Linker
28. travanj 2024 01:59