/ Profimedia
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Ronan Keating za Gloriju: Osjećam se kao gubitnik jer nisam spasio brak

Moj brak se raspao i osjećam se kao gubitnik, a to mi se nimalo ne sviđa – skrušeno je odmah na početku razgovora za Gloriju priznao irski pjevač Ronan Keating (35), a izraz lica odavao je čovjeka koji prolazi kroz najteže trenutke u životu. Glazbenik je, naime, u travnju objavio da se rastao od supruge Yvonne (38) s kojom je u braku od 1998. i s kojom je dobio troje djece: Jacka (13), Marie (11) i Ali (6). Do prve krize došlo je kad je Yvonne doznala da je muž vara s plesačicom Francine Cornell. Par je pokušao spasiti brak, ali potkraj prošle godine priznali su poraz i razišli se.

Nekadašnji pjevač grupe Boyzone, koji je u solo karijeri objavio devet albuma i prodao ih u više od 22 milijuna primjeraka, u međuvremenu je snimio i film, no tugu zbog raspada braka nije umanjio ni uspješan glumački debi u australskoj romantičnoj komediji “Goddess”, priči o domaćici, glumi ju Laura Michelle Kelly, koja zahvaljujući internetu postaje pjevačka zvijezda, ali se i udaljava od supruga, kojeg glumi Keating.

Jeste li se vi i supruga udaljili jedno od drugoga baš kao i junaci filma “Goddess”? – Život sve mijenja, jednostavno smo otplutali jedno od drugoga. Na žalost, naš brak više nije funkcionirao. Moje srce je slomljeno. Nitko ne želi ući u vezu i imati djecu da bi na kraju vidio kako sve propada. Kad se to dogodi, ispadnete veliki gubitnik. No, takva je istina, nisam uspio.

Koliko vam je bilo teško reći djeci da tata i mama više neće biti zajedno? – Razarajuće. Čini mi se da šestogodišnja kćer još ne razumije što se dogodilo. No, Yvonne i ja ostali smo u dobrim odnosima, pa sam često s njima. Pokušavam sve da djeca ne osjete da je tata otišao. Ali, to je doista prokleto teško.

Kako se privikavate na samački život? – Samački život je zastrašujući. Oženio sam se kao mladić i proveo sam 14 godina u braku. I moram priznati da je čudan osjećaj to što sam sada s 35 godina ponovno sam.

Što je najteže? – Već sam gotovo dvadeset godina stalno na turneji pa mi je najčudnije to što se više nemam kome javiti kad avion sleti ili kad dođem u hotel. Nemojte me pogrešno shvatiti, Yvonne me nikada nije kontrolirala, ali bilo je normalno da joj se javim svake noći i da joj ispričam o tome kakav mi je bio dan. I to mi nedostaje.

Pjevač se lani rastao od supruge Yvonne s kojom ima sina Jacka i kćeri Marie i Ali

Čega vas je najviše strah u životu? – Da ću biti sam. Gubitnik s kojim nitko ne želi biti.

Jeste li zbog privatnih problema i odlučili učiniti promjenu u karijeri i okušati se kao glumac? – Ne, to zapravo pokušavam već dvadeset godina, otkako sam počeo nastupati s grupom Boyzone. Bio sam na mnogo audicija, čak i za filmove kao što su “Moulin Rouge”, “Kralj Arthur” i “Hobbit”, ali nikada nisam dobio ulogu. Mladenački naivno mislio sam da je za glumu dovoljno što sam snimio na desetke spotova i što me znaju ljudi u cijelom svijetu. No, sada znam da je trebalo proći dosta vremena da bih doista bio spreman.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Ronanom Keatingom pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 918) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
04. svibanj 2024 05:45