MADONNA

Ruke otkrivaju godine

Kada treba reći “ne” i navikama koje uglavnom smatramo zdravima i poželjnima: primjerice, vježbanju? U slučaju pjevačice Madonne, pitanje je ima li upozoravanje na ozbiljne posljedice pretjeranih treninga više uopće smisla. Naime, pop-kraljica je ovih dana slikana na ulazu u restoran Waverly Inn u New Yorku, a fotografija je zorno pokazala koliko je njezina ruka izobličena.

Pjevačica koja je prošle godine proslavila 50. rođendan, 2-3 sata dnevno vježba ashtangu, fizički najzahtjevniji oblik joge, a zatim se baca na pilates, plivanje, biciklizam i vježbanje s utezima. Svojim muškobanjastim izgledom i izraženim mišićima, koji su produkt napornih fizičkih vježbi, Madonna je često šokirala javnost.

Njezina kvrgava ruka prošarana vidljivim žilama podsjeća na transformacije iz filmova kanadskog redatelja Davida Cronenberga, proslavljenog kao tvorca tzv. “body horrora”. Napori uzrokovani energičnim višesatnim vježbama nekoliko puta dnevno povećavaju krvni tlak i dovode do povećanja vena, a žrtva Madonninog fanatizma u konačnici je – njezino tijelo.

Gordana Kolanović

Linker
03. svibanj 2024 18:44