PROVOKATIVNA

Ruski sud tuži Madonnu zbog nedoličnog ponašanja na koncertu

Gradski sud u moskovskoj četvrti Sankt Peterburga uputio je poziv za saslušanje američkoj pop-ikoni Madonni koju je pravoslavna udruga Sindikat građana Rusije opanjkala da je na svom kolovoškom koncertu na rijeci Nevi u tom gradu propagirala homoseksualizam, kako javlja Jutarnji list.

To se pak kosi s tamošnjom zakonskom odredbom koja zabranjuje svaki takav pokušaj kako bi se djecu zaštitilo od nepoželjnih utjecaja. Sudski poziv, pisan, kako je objavio ruski portal Life News, na ruskom i engleskom jeziku, odaslan je na newyoršku adresu slavne pjevačice, ali i na adresu njezina elitnog fitness kluba u Moskvi – Hard Candy Fitness, ako ona kojim slučajem ondje svrati.

“Sindikalisti” su, naime, uočili da je raspojasana Madonna na inkriminirajućem koncertu gazila po pravoslavnom križu i od publike zahtijevala da u znak podrške seksualnim manjinama dignu u zrak ružičaste vrpce. Za taj postupak, koji je šokirao uzorne građane, iz pravovjernog Sindikata od Madonne ištu kompenzaciju od 7,5 milijuna eura. Ročište je zakazano za 25. studenoga, a Madonnin dolazak zasad nije potvrđen.

Linker
04. svibanj 2024 06:16