OKRUTNOST ILI POTREBA

Russell Crowe pozvao Židove da prestanu s obrezivanjem

Australski glumac Russell Crowe krenuo je u rat protiv – obrezivanja djece. Naime, zvijezda filma “Gladijator” misli da je nehumano i nepotrebno tjerati djecu na obrezivanje, a svoj je stav iznio na twitter profilu.

– Obrezivanje je barbarsko i glupo. Tko smo mi da ispravljamo prirodu? Zar Bog doista treba donaciju kože? Bebe su savršene – napisao je Russell Crowe, a nedugo zatim i dodao dio koji je posebno uzburkao duhove.

– Mnogo židovskih prijatelja. Volim svoje prijatelje Židove. Volim jabuke i med i smiješne male šeširiće, ali prestanite rezati svoju djecu @eliroth – stavio je Crowe na svoj twitter profil, gdje je pozvao sve Židove, a posebno redatelja Elija Rotha, da prestanu sa starim običajem obrezivanja djece.

Njegov je stav izazvao veliku pažnju u Hollywoodu, ali i ostatku Amerike, a nakon brojnih kritika, čak i za antisemitizam, glumac je obrisao napisano te se ujedno ispričao svima koje je možebitno uvrijedio.

– Imam veliku ljubav za ljude svih nacionalnosti, vrlo mi je žao zbog stvari koje sam ovdje rekao i koje su izazvale toliki nemir – stavio je Crowe na svoj twitter profil, ali nije zaboravio podbosti “lijene novinare” koji se hrane njegovim kontroverzama.

Zanimljivo je da je u cijeloj priči najmanje kontroverzan bio njegov stav o – abortusu. Naime, u pauzi između iznošenja stavova o obrezivanju, Crowe je iznio i svoj stav o prekinutoj trudnoći.

– Pobačaj bi uvijek morao biti ženin izbor. Nema nikakve koristi od “prisiljenog” majčinstva – poručio je Russell Crowe svojim obožavateljima.

Josip Jurčić

Linker
29. travanj 2024 14:40