MICHAEL JACKSON

Sahranjem u zlatnom lijesu sa zlatnom krunom

Sjajni zlatni lijes ukrašen blještavom krunom odnio je Michaela Jacksona na posljednje počivalište dok su prijatelji i obitelj odavali posljednji pozdrav nesretno preminulom ‘Kralju popa’.

Više od dva mjeseca nakon što je Jackson umro od prevelike količine lijekova, oko 200 ljudi okupilo se na pitoresknom groblju Forest Lawn u predgrađu Los Angelesa kako bi proslavili pjevačev život.

Jacksonova djeca, 12-godišnji Princ Michael, 11-godišnja Paris te 7-godišnji Princ Michael II, svojem su ocu kao posljednji dar poklonili kraljevsku krunu što su je položili na vrh cvijeća na lijesu. Ostavili su i kratku poruku na kojoj je jednostavno pisalo: ‘Tata, volimo te, nedostaješ nam’.

Nepredvidiv do samog kraja, popularni je pjevač uspio ‘zakasniti na vlastiti pogreb’ jer je polaganje lijesa u grobnicu počelo čak 90 minuta kasnije od predviđenog. Jacksonova su braća, odjevena u identična crna odijela i svaki s jednom bijelom rukavicom kako bi odali čast pop legendi, odnijeli su lijes do pogrebnog vozila.

Soul legenda Gladys Knight svojem je pokojnom prijatelju otpjevala himnu ‘His Eye Is on the Sparrow’ dok je glazbenik Clifton Davis taknuo sve okupljene pjesmom ‘Never Can Say Goodbye’.

Po završetku oproštajne ceremonije Jacksonova su braća odnijela lijes do Velikog mauzoleja u memorijalnom groblju Glendale Forest Lawn gdje je Kralj popa i pokopan.

– Michael Jackson položen je na vječni počinak u 9,43 sati po lokalnom vremenu (6,43 sati po našem vremenu) u Veliki muzej groblja Forest Lawn – stoji u izjavi obitelji danoj po završetku pogrebne ceremonije.

– Obitelj ponovo želi zahvaliti svim Michaelovim obožavateljima diljem svijeta za snažnu potporu tijekom ovih teških vremena – nastavlja se u priopćenju.

Prije samog početka pogreba, kolona vozila koju je predvodilo čest luksuznih Rolls Royceva prevezlo je obitelj i prijatelje do groblja.

Među gostima bila je i hollywoodska ikona Elizabeth Taylor, glumac Macaulay Culkin te legendarni američki protestantski pastor i politički aktivist Al Sharpton koji je sa ceremonije izvještavao na Twitteru.

– Nije pošteno kroz što je sve prošao Michael Jackson, no opet je uspio. Na kraju, bio je najveći umjetnik ikada. Suprotstavio se vjetrovima što su ga htjeli srušiti i uspio – rekao je Sharpton.

U velikom mauzoleju, uz Jacksona, pokopani su i Clark Gable, Jean Harlow te Carole Lombard dok zvijezde poput Humphreyja Bogarta, Jamesa Stewarta, Spencera Tracya i Walta Disneyja zauzimaju druga mjesta na memorijalnom groblju.

Policija je bila blokirala sve ulaze na groblje ne bi li spriječila obožavatelje da nepozvani dođu na pogreb, a helikopteri, psi i policajci u civilu mogli su se vidjeti po svuda.

Jacksonova je smrt od strane policije okarakterizirana kao ubojstvo, a glavi osumnjičenik je osobni liječnik glazbene legende Conrad Murray.

T. D./ Jutarnji list

Linker
04. svibanj 2024 09:19