ODIJELO

Sako i hlače u savršenom skladu

Nema boljeg starta u svijet odraslih: strog kroj jamči odgovornost, a jarke boje i šareni uzorci razigranost i maštovitost svojstvene ovim godinama.

Kad je 20-ih godina prošlog stoljeća ušlo u žensku garderobu, dežurni moralisti odijelu su odricali ženstvenost, smatrajući ga u svakom smislu neprikladnim za nježniji spol.

Veliku ulogu u populariziranju odijela odigrao je kultni francuski dizajner Yves Saint Laurent kreiravši 1966. Le smoking, model prilagođen ženskoj silueti.

Odijelo naglašava eleganciju i zavodljivost, odvažnost i samosvijest istog trena kad ga odjenemo. Ove sezone, osim modela u kakvom se pojavila Angelina Jolie na dodjeli britanske filmske nagrade BAFTA, u trendu su odijela s hlačama širokih nogavica i strukiranim sakoom visokog dvostrukog kopčanja te širokih revera.

Još jedan plus odijela je to što nema strogih uputa koji je kroj za koju dob. Mlade djevojke začinit će ga tregerima, majicom s otkačenim printom i tenisicama, dok će se poslovne žene držati klasične košulje i kravate.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
26. travanj 2024 11:43