AFP/Cropix
˝BOG I BATINA˝ KAMERUNA

Samuel Eto'o - upoznajte kapetana kamerunske reprezentacije

Uoči večerašnje utakmice Hrvatske i Kameruna donosimo vam nekoliko informacija o kapetanu kamerunske reprezentacije za kojeg je izbornik naše reprezentacije rekao da je ˝Bog i batina˝ Kameruna.

Samuel Eto’o (33) kamerunski je napadač, kapetan reprezentacije, a trenutno igra za engleski klub Chelsea. Jedan od najboljih afričkih igrača na Svjetsko prvenstvo u Brazilu stigao je s lakšom ozljedom i u utakmici protiv Meksika osjetio je jaku bol u koljenu, nakon čega nije odradio niti jedan trening sa svojom reprezentacijom.

Zbog toga je nastup najveće zvijezde kamerunske reprezentacije upitan za susret drugog kola A skupine Svjetskog prvenstva, ali će kapetan u svakom slučaju biti na klupi za zamjene u utakmici s Hrvatskom.

Eto’o je osvojio nagradu za najboljeg afričkog nogometaša 2003., 2004., 2005. i 2010. godine, a naš izbornik izjavio je da je kamerunski napadač ˝Bog i batina˝ Kameruna.

Poznati nogometaš bio je česta meta rasističkih uvreda navijača suparničkih momčadi, zbog čega je javno govorio o tom problemu i izjavio da njegova obitelj više neće dolaziti na njegove utakmice jer on ne zna kako da takvo ponašanje objasni svojoj djeci.

Eto’o je u braku sa svojom dugogodišnjom ljubavi Georgette od 2007., a par ima dvije kćeri – Sienu i Lynn koje žive s majkom u Francuskoj.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

Mnogi mediji Georgette nazivaju jednom od najljepših afričkih WAG-sica (WAG je kratica za žene i djevojke nogometaša), a najviše pozornosti stranih medija privukla je kada se sunčala u toplesu pokraj bazena. Samuel je ponosan otac još dvoje djece – Maelle i Etienne, koje je dobio u prijašnjim vezama.

Linker
18. travanj 2024 13:10