NOVI UZLET

Sandi Cenov: Samo da se ne osramotim

Zagrebački pjevač Sandi Cenov već dugo nije imao toliko posla kao proteklih nekoliko mjeseci. Cijelo ljeto posvetio je snimanju albuma “Sve što imam”, koji izlazi za dva tjedna, tako da nakon rođenja drugog djeteta, sina Mikule, kojem su danas četiri mjeseca, i nije bio od prevelike pomoći 28-godišnjoj supruzi Ilini.

Iako je čvrsto odlučio nadoknaditi propušteno s Ilinom, Mikulom i trogodišnjom kćeri Zarom, ubrzo nakon završetka rada na albumu “uletio” je novi projekt – vježbanje za nastup u showu Ples sa zvijezdama. Prvu emisiju, u kojoj je sa svojom partnericom Gabrielom Pilić plesao engleski valcer, a koju je vidjelo čak milijun gledatelja, pamtit će, kaže, najviše po tremi.

– Nevjerojatno je kako sam se ukočio i preplašio kad sam izašao na podij. Uhvatila me trema kao nikad u životu. Supruga Ilina gledala me iz publike u čudu jer zna da inače nisam strašljivac. Jedino je naša kći Zara, nesvjesna mojih muka, veselo pljeskala, smijala se i vikala “bravo, tata” – govori 41-godišnji pjevač, dodajući da se za show pripremao – udarnički.

Vježbao je po tri sata dnevno, a nakon tremaškog nastupa i kritike sudaca – da je trebao biti opušteniji – planira to udvostručiti. Nije mu, kaže, lako jer je kronično neispavan s obzirom na to da ga sinčić Mikula budi svake noći po nekoliko puta.

Sandija je na sudjelovanje u showu nagovorila supruga Ilina, pravnica, uz argument “da će se tako napokon prisiliti da nauči plesati”.

– Iako sam bio svjestan svojih plesačkih sposobnosti – koje su došle do izražaja samo osamdesetih, kad sam na rockabilly večerima u zagrebačkom klubu Kulušić glumio na podiju Elvisa Presleya – poprilično sam se šokirao prvog dana vježbanja s Gabrielom, suočivši se sa svojim ograničenjima. Odmah sam dobio upalu mišića i shvatio da ću morati jako zapeti da se ne osramotim. Dotad sam naivno mislio da je dovoljno naučiti nekoliko osnovnih plesnih koraka, a ostalo je improvizacija. No, nije mi žao što sam se upustio u ovu avanturu jer je atmosfera na nastupima fantastična, a nadam se i da ću zaista postati dobar plesač – kaže Sandi, kojeg će iduće subote, kad će plesati rumbu, iz gledališta bodriti i njegovi prijatelji, bajkeri iz kluba ljubitelja harley-davidsona.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o tome kako se Sandi Cenov snašao u ulozi oca, ali i o njegovom novom albumu “Sve što imam”, pročitajte u tjedniku Gloria (br. 774) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
18. travanj 2024 15:34