MOJI BLAGDANI

Sandra Bagarić: Božiće pamtim po mirisu maminih kolača

Operna i operetna pjevačica Sandra Bagarić (37) u blagdanskim je danima uvijek vrlo zaposlena, ali se usprkos tome trudi što više vremena provesti kod kuće, gdje nastoji stvoriti pravi božićni ugođaj. Nakon što je u Vukovaru upalila lampice u sklopu projekta “Božična priča” te održala dobrotvorni koncert, vratila se u također okićeni Zagreb. Sretna što je mogla uveličati vukovarski događaj i tim povodom po prvi puta nastupiti pred tamošnjom publikom, Sandra je zadovoljna i što se nakon brojnih radnih dana konačno može u kratkom predahu pripremiti za Božić.

Kakvim Vam se čini božićni izgled Zagreba? – Baš sam se sinoć, po povratku iz Vukovara, provozala Zagrebom i po prvi puta ove godine vidjela ugođaj, sve te upaljene lampice. Grad je bio prazan i lijep. Inače volim izbjeći božićni period u Zagrebu jer tada zavlada potrošačka groznica. Božić se ovdje nažalost pretvorio u kupovinu poklona. No inače je Zagreb divan grad i volim u njemu živjeti.

Kako se pripremate za nadolazeće blagdane? – Imam toliko posla da ne znam gdje mi je glava, a gdje rep, ali zato sam si osigurala sjajnu logistiku – prijateljica Mirela radi bakalar, prijateljica Blaženka sarmu, a baka je zadužena za kolače. Ja služim samo za stvaranje ugođaja i paljenje lampica. Očito sam stvorena za to (smijeh). Kad je o blagdanima riječ, pravi sam kućni tip – Bosanac koji voli okupljati svoje oko stola. Zato u šali kažem da sam “primadoma”, a ne primadona. Volim i sav taj blagdanski kič, no kako je prosinac u našem poslu velika berba, rijetko doista imam priliku biti kod kuće. U posljednjih nekoliko tjedana obišla sam cijelu Lijepu Našu, a i Novu godinu provest ću radno.

Što će se naći na Vašem badnjem i božićnom stolu? Osim bakalara, sarme i kolača, bit će purica na Božić, a ja volim pojesti i finu tvrdu koricu s prasenceta uz francusku salatu. Zbog toga, naravno, dobijem najmanje tri kile za blagdane.

Po čemu pamtite Božiće iz svoga djetinjstva? Po mirisu kolača moje mame. Voljela bih da i moja djeca sa sobom ponesu te mirise, pa se trudim praviti kolača koliko stignem.

Linker
29. travanj 2024 17:24