PJESMA ZA PAPU

Sandra Bagarić i Darko Domitrović: Glazba nas trajno veže

Ovaj CD je zapravo dug prema mojoj profesorici Ljiljani Mol­nar Talajić, uz koju sam na neki način odrasla i kao osoba. Ona mi nije bila samo učiteljica pjevanja nego me savjetovala, us­­mjeravala, štitila svojom ljubavlju, iz mene izvlačila ono najbolje, a ja sam crpila njezino znanje. Premda već tri i pol godine nije s nama, osjećam da me sve to vrijeme poticala da napokon snimim ovih trinaest sakralnih skladbi.

Znam da bi njoj, kao iskrenoj vjernici, to mnogo značilo i da bi na mene sad napokon bila ponosna. A ja sam ispunila obećanje dano joj kad smo se posljednji put vidjele. Sve ove sakralne pjesme, osim nas­lovne, radila sam sa svojom profesoricom, stoga je ona prisutna u svakoj od njih – kaže 37-godišnja sopranistica Sandra Bagarić , koja sa suprugom, pijanistom Darkom Domitrovićem (48), ovih dana završava CD “Adagio”.

Najava za taj nosač zvuka bit će, pak, promotivni CD “Ave Maria” s četiri skladbe, koji će čitatelji Jutarnjeg lista dobiti na dar uoči posjeta Benedikta XVI. Zagrebu.

Još u studentskim danima Sandra Bagarić se zaljubila u Darka Domit­rovića, koji joj je postao pratitelj u životu i na sceni. U braku su 14 godina i imaju dvojicu sinova – jedanaestogodišnjeg Marka, koji svira klavir, i četiri godine mlađeg Lovru, koji će na jesen krenuti u muzičku školu. Darko je uglazbio ljubavne stihove Enesa Kiševića, i prije jedanaest godina su snimili svoj prvi CD, “Sonatu od sna”, koji je, na neki način, postao posveta njihovoj ljubavi.

– Glazba nas trajno veže – kaže Sandra – jer da se suprug bavi nekim drugim poslom, tko zna što bi bilo. Mož­da ne bi mogao shvatiti ni mene niti moju prpošnost, potrebu za nekakvim ekshibicionizmima, transformacijama… U glazbi se i nadopunjujemo. I to traje od našeg prvog susreta. Uvijek nastupamo zajedno, imamo mnogo zajedničkih snimki, a “Adagio” je naš drugi zajednički CD, na kojem je, eto, prisutna i moja profesorica, operna diva Ljiljana Molnar Talajić. Značila je mnogo i meni i Darku, zapravo svakome tko ju je poznavao.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o zajedničkom albumu, privatnim i glazbenim Sandre Bagarić i Darka Domitrovića potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 854) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
26. travanj 2024 13:13