POVRATAK U KLUPE

Sandra Bagarić: Jedva sam dočekala novu školsku godinu

Operna i operetna pjevačica Sandra Bagarić (38) jedva je dočekala da se njeni sinovi Marko (12) i Lovro (8) iz braka s pijanistom Darkom Domitrovićem (49), vrate u školske klupe. Sandra, naime, svoje dečke obožava pratiti na nastavu.

– Trebala bi ih polako osamostaljivati i puštati same. Nije opasno jer imaju samo jedan semafor do škole, ali meni još uvijek odgovara da s lokalnim mamama iz razreda popijem kavu. To praćenje meni je potrebnije nego njima – otkriva Sandra.

Pjevačica ima sreću da se ne mora previše angažirati oko domaćih zadaća svojih sinova.

– Moji su dečki jako samostalni. Lovro ide u dnevni boravak pa tamo obavi sve zadatke, a i Marko je izrazito odgovoran, pa nema potrebe za nekom mojom posebnom pomoći.

Sandra nema neke skrivene karijerne želje za svoju djecu, iako je sve izglednije da ona neće poći njenim stopama.

– Marku jako dobro ide matematika, ali želi biti kapetan cruisera. Kako Lovro želi biti pilot, čini se da ću pod stare dane puno putovati. Podupirem njihove želje iako pokazuju i sklonost prema glazbi i obojica pohađaju glazbenu školu. Neka onda kapetan broda tu i tamo zasvira klavir, a ja ću uz njega zapjevati drhtavim glasom. Želim samo da budu sretni s odabirom posla i da ga rade s ljubavlju, kao što ja i dan danas radim – govori Sandra Bagarić.

Općenito je, kaže, zadovoljna hrvatskim školstvom, iako ima i neke prijedloge.

– Da se mene pita, obrazovanje bih više usmjeravala prema talentima pojedinog djeteta. U našim školama možda je malo previše predmeta, ali s druge strane široka opća naobrazba svakako je korisna – objašnjava Sandra, koja ima lijepe uspomene i na vlastite školske dane.

– Pamtim ih po igranju u dvorištu iza škole, kupanju, druženju s Romima, po jednoj bosanskoj pastorali. Bila sam drugačije, pomalo muškobanjasto dijete. Voljela sam školu, iako sam bila kampanjac i nikad odlikaš – zaključila je Sandra Bagarić.

Linker
29. travanj 2024 16:08