EKSKLUZIVNO U GLORIJI

Sandra i Alen Slavica: Roditelji nakon 12 godina borbe

Nikad ne odustajem. Dosta sam jaka, i fizički i psihički, i jako, jako uporna – za sebe kaže dizajnerica tekstila Sandra Dedić Slavica, supruga glazbenika Alena Slavice (46) i kći kantautora i pjesnika Arsena Dedića.

Njezina upornost, vjera u vlastite snage i silna želja donijeli su joj dugoočekivan i neprocjenjiv dar: prvo dijete. I to u 49. godini. Nakon dvanaest godina braka, tri spontana pobačaja i čak jedanaest pokušaja umjetne oplodnje u zadnjih šest godina – obavljenih od Los Angelesa do Splita i Zagreba – ustrajala je u tome da postane majka. Premda je njezina trudnoća bila rizična, ponajprije zbog godina, Sandra Slavica je prihvatila svoje drugo stanje kao sasvim normalno stanje, bez strepnji, strahova, zabrinutosti, postavljanja suvišnih pitanja, razmišljanja što bi se moglo dogoditi…

Najvažnije joj je bilo da se njezina kćerkica rodi zdrava. Emi, koja je dobila ime po Sandrinoj omiljenoj glumici Emmi Thompson, nepuna su tri mjeseca, zdrava je, zadovoljna i napredna beba, dugačka 60 centimetara i teška pet i pol kilograma. Rođena je 4. kolovoza u Šibeniku, u gradu odakle su i Sandrin tata Arsen Dedić i Alenov otac Mirjan Slavica, nekadašnji nogometaš. Osim hrvatskog, djevojčica ima i američko državljanstvo jer Sandra je živjela u Los Angelesu 21 godinu, a Alen osam godina. Prije pet godina vratili su se kući.

– Tata mi je rekao da sam došla s Beverly Hillsa roditi u Šibenik jer je to bio zov divljine. Arsen je oduševljen što je dobio još jednu unučicu, još jedno žensko pojačanje u obitelji. Obećao joj je napisati pjesmu – kaže Sandra, rođena Zagrepčanka, kao i njezina majka Vesna Suligoj, prva supruga Arsena Dedića. Alen je, pak, rođen u Karlovcu, kamo se iz Šibenika, zbog ljubavi prema njegovoj majci Đurđi, preselio njegov otac. Ema je prvo unuče Alenovim roditeljima i Sandrinoj mami, koja živi u Bistrici.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o pokušajima Sandre i Alena Slavice da osnuju obitelj pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.877) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
18. travanj 2024 23:31