NAKON OPERACIJE

Sanja Jovanović: Novi nos za nove uspjehe

Da sam znala koliko ću se bolje osjećati nakon operacije nosa, davno bih to već učinila. Napokon normalno dišem i mirno spavam, što mi je dosad zbog čestih začepljenja nosa bilo veoma otežano. Devijaciju septuma, koja je sve to uzrokovala, imam još od pete godine, kad sam se slučajno udarila­ u nos – kaže 24-godišnja dubrovačka plivačica Sanja Jovanović, koja je zahvat nedavno obavila u opatijskoj ordinaciji dr. Zorana Žgaljardića, specijalista maksilofacijalne te plastične kirurgije glave i vrata.

Naša najbolja leđašica priznaje da se veoma bojala operacije, ali ne zbog mogućih komplikacija, već zato što se panično boji igle. No, kako se odmah nakon buđenja iz anestezije osjećala izvrsno i nije imala bolova, brzo se oraspoložila. Oporavak će potrajati tri tjedna, nakon čega Sanja Jovanović počinje s treninzima za Svjetsko ­prvenstvo koje se potkraj srpnja održava u Shanghaiju.

Plivačica se nada da će se dotad popraviti i njezini problemi sa štitnjačom. Zbog smanjenog lučenja hormona te žlijezde Sanja je već dva mjeseca na terapiji, a iako subjektivno ne primjećuje značajnije promjene, prvi stvarni rezultati znat će se nakon što idućeg tjedna obavi medicinske pretrage.

Linker
19. travanj 2024 06:27