GLAZBA I FILM

Saša Lošić: Nadam se da nije prekasno da postanem tata

Kao što su potkraj osamdesetih rasprodavali svoje koncerte, sarajevski glazbenik Saša Lošić Loša i njegov Plavi orkestar ovih dana pune – kinodvorane. Dokumentarni film Pjera Žalice “Orkestar” – o popularnoj grupi koja je u bivšoj Jugoslaviji izazivala masovnu histeriju među tinejdžericama, ali i o društvenim zbivanjima osamdesetih – pobudio je velik interes publike na Sarajevo Film Festivalu, pa nema sumnje da će i hrvatska premijera, na Zagreb film festivalu 19. listopada, također biti dupkom ispunjena.

I dok svi govore o filmu, Loša polako završava album – prvi nakon dvanaest godina stanke – koji je već najavljen singlom “Revolucija”. Sve što je radio, doživjelo je veliki uspjeh – od albuma s Plavim orkestrom preko filmske glazbe pa sve do posljednje pjesme koju je napisao za HTV-ov serijal “Loza” – no 47-godišnji glazbenik najugodnije se osjeća u miru svog doma u Ljubljani, gdje živi s dugogodišnjom djevojkom Špelom Možinom (36).

­

U velikom intervjuu za Gloriju, koji je objavljen u novome broju 875, Loša je priznao da za jednim u životu ipak žali – za time što još nije postao otac.

– To je nešto što bih doista želio. No, cijela moja generacija je uvijek bila jako znatiželjna i moglo bi se reći da smo sporo odrastali. Ipak, prođe vrijeme, i ti pogledaš unatrag te shvatiš da si mogao nešto na praviti, a nisi. Nadam se da za mene nije kasno i da su ovo prijelomne godine kad bih mogao to ostvariti – kazao je Saša Lošić Loša.

Znači li da to da bi se uskoro mogli i vjenčati s dugogodišnjom djevojkom Špelom? – Kad si tako dugo u vezi, onda je vjenčanje samo formaliziranje i malo je neukusno raditi golemu svadbu. To se samo dogodi i proslavi se s nekoliko prijatelj. Ipak, već dugo se pitam vjerujem li ja u instituciju braka. Stabilnost nekoga odnosa pokazuje i to da si dobrovoljno s nekim u vezi bez potpisanog ugovora. Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju sa Sašom Lošićem pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.875) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
27. travanj 2024 21:56